Μια καθαρόαιμη φασίζουσα κυβέρνηση, στιγματίζει όπως οι ναζί τους πολίτες

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

Στη λογική της “ατομικής ευθύνης”, της πολιτικής του “όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται” συνεχίζει η κυβέρνηση του “ανέμελου” Μωυσή. Αφού σε κάθε στάδιο της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή, έδειξε ότι η μόνη πολιτική που είχε ήταν να δείχνει τον πολίτη ως υπεύθυνο, αρνούμενη να πάρει τις ευθύνες της, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, να βοηθήσει τους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή της μάχης, να βοηθήσει την οικονομία που πλήττεται, όχι με δάνεια, αλλά με ουσιαστικά μέτρα.

Αντί αυτών “κυνήγησε” την πανδημία με πρόστιμα, συλλήψεις, ανεξέλεγκτα και γενικευμένα lokdown, διάλυση της οικονομίας, της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλούσε την κοινωνία διαρκώς όχι μόνο με τα αστυνομικά “μέτρα” κατά του covid αλλά και και με τις προκλητικές “ανεμελιές” του ίδιου και των συνεργατών του.

Έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα μήνυμα ότι η πανδημία ήταν μια ευκαιρία για τους νεοφιλελεύθερους “άριστους” να καταργήσουν ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου, να περάσει αντιδημοκρατικούς και αντικοινωνικούς νόμους, να ρίξει σε πιο βαθιά κρίση τα μικρομεσαία και τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας και να ενισχύσει του δικούς του και τη διαπλοκή με αναθέσεις εκατομμυρίων, αποδεικνύοντας ότι γι αυτούς τους “δικούς του” κυβερνά.

Ακόμα και στον κρίσιμο υγειονομικό, δημόσιο χώρο, σπατάλησε εκατομμύρια για να ενισχυθούν συγκεκριμένες ελίτ, όπως οι κλινικάρχες, να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις δικών τους παιδιών, αλλά όχι υγειονομικών, έδωσε χρήμα από τις πετσολίστες για να εξαγοραστούν η διεφθαρμένη ελληνική δημοσιογραφία και όχι να ενισχυθεί το ΕΣΥ ή να δημιουργηθούν ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε μονάδες κατά του covid, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα άλλες σοβαρές ασθένειες.

Απόδειξη της αποτυχίας της αλλοπρόσαλλης και προκλητικής πολιτικής Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα καταγράφει αυτό το διάστημα 13.000, συνοδευόμενους από τα πανηγύρια (…) του Μωυσέως και της παρέας του, απόδειξη και πάλι ότι στα μυαλά των κυβερνώντων ο άνθρωπος είναι απλά μια μονάδα.

Όλα όσα συνέβησαν στη χώρα ήταν μοναδικό φαινόμενο στον παγκόσμιο χώρο.

Αποκορύφωμα της προκλητικής πολιτικής των “αρίστων” το ξεστοκάρισμα” των εμβολίων της Astra Zeneca στη νέα γενιά, σ’ αυτή τη γενικά, που αμφισβητεί την κάθε εξουσία, καθώς είναι επαναστατική από τη φύση της, άρα αποτελεί και στόχο για μια αυταρχική υπερσυντηρητική κυβέρνηση όπως του Μητσοτάκη. Το κυνηγητό στις πλατείες το βλέπαμε στα social media (σιγά να μην το έδειχναν τα χρυσοπληρωμένα μέσα). Το ίδιο μέσα στα πανεπιστήμια.

Και για να ολοκληρώσει την προκλητική αντιμετώπιση, ήρθε τώρα να εξαγοράσει με… προπληρωμένες κάρτες των 150 ευρώ όσους νέους 18-23 ετών κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου! Το εμβόλιο που ξεστοκάρει στους νέους αυτή η κυβέρνηση…

Αφήστε το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης χαρακτήριζε ψίχουλα τα 400 ευρώ που είχε δώσει η κυβέρνηση Τσίπρα στους νέους άνεργους.

Τώρα αυτός με υποψίχουλα – κατά τη δική του λογική- προσπαθεί να “πουλήσει” τα εμβόλια που στόκαρε…

Γιατί, όπως ο ίδιος πιστεύει, όλα εξαγοράζονται και όλα πωλούνται…

Και φαίνεται ότι δε θα μείνει σε αυτό. Ήδη γνωρίζουμε για τα “προνόμια” των εμβολιασμένων. Βάζοντας ένα “σημάδι” στις εισόδους των καταστημάτων για την ελεύθερη είσοδο στους εμβολιασμένους και την απαγόρευση στους μη εμβολιασμένους! Δείχνοντας και τους καταστηματάρχες που θα δεχτούν αυτή την πολιτική: όσοι δε θα δέχονται ανεμβολίαστους θα λειτουργούν όπως θέλουν. Όσοι θα δέχονται, θα έχουν σοβαρούς περιορισμούς και απειλή επιπτώσεων. Και τι θα κάνει ο ταβερνιάρης που επί μήνες ήταν κλειστός; Θα αναγκαστεί να δεχτεί αυτή τη φασίζουσα πολιτική;

Δείτε: “Προνόμια εμβολιασμένων”: Αμιγείς και μεικτοί χώροι διασκέδασης – Πώς θα λειτουργήσουν (Βίντεο)

Ίδια πολιτική που εφάρμοσαν ρατσιστικά στην Αμερική με τα καταστήματα για τους λευκούς και τους έγχρωμους…

Ίδια πολιτική που εφάρμοσε ο Χίτλερ, με τα καταστήματα των Εβραίων που σημάδευαν οι ναζί…

Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με δείγματα αυταρχισμού και χυδαιότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ούτε καν με δείγματα φασίζουσας πολιτικής. Αλλά με μια καθαρόαιμη φασίζουσα κυβέρνηση… Κι έτσι πλέον πρέπει να αντιμετωπιστεί, πριν πνίξει την κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μια καθαρόαιμη φασίζουσα κυβέρνηση, στιγματίζει όπως οι ναζί τους πολίτες”

  1. χρόνια πάσχοντες...

    Και μόνο το γεγονός ότι πρόσφεραν προτεραιότητα εμβολιασμού σε όσους παίρνουν χρόνια αγωγή και ειδικά για ψυχιατρικά νοσήματα, δείχνεί ότι πρόκειται για Χίτλερ. Ένας άνθρωπος που παίρνει χρόνια αγωγή για ψυχική διαταραχή είναι πολύ πιο σταθερός από άλλους αδιάγνωστους που ζουν για να βασανίζουν τους άλλους…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί