Πρωτοφανής δημόσια προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης από τον Κ. Μητσοτάκη!

Σε μία πρωτοφανή παρέμβαση προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός αναφορικά με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για τη στάση εργασίας στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία.

«Εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στο φόρουμ «project2030.gr», το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ,

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη Δικαιοσύνη» σημείωσε.

Και δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως τον αντεργατικό νόμο χαρακτηρίζοντας «μία από τις θετικές επιπτώσεις» την βασική ρύθμιση – διακύβευμα, που προβλέπει ότι «εάν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Η Κεραμέως ξαναχτύπησε
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου (11 πμ – 2 μμ) κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της.

Δείτε: Κατεπείγουσα αγωγή από την Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ για τρίωρη στάση εργασίας

«Προ ημερών, απετράπη δια της δικαστικής οδού την τελευταία στιγμή η παρεμπόδιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και της ομαλής διενέργειάς τους, εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών» υποστήριξε η υπουργός.

Ωστόσο, θυμίζουμε ότι η προηγούμενη αγωγή Κεραμέως με πρόσχημα ότι διαταράσσεται η διαδικασία των Πανελλαδικών έγινε ενώ υπήρχε αίτημα για εξαίρεση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις εξετάσεις από την κινητοποίηση, όπως και έγινε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί