Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αποκόρωνα για το θάνατο εργαζόμενου στη δακοκτονία

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αποκόρωνα για το θάνατο εργαζόμενου στη δακοκτονία:

Δείτε: Εργατικό δυστύχημα στην Κρήτη: Νεκρός 48χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αποκορώνου διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, τις τραγικές συνέπειες της αδιαφορίας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της δακοκτονίας, θρηνώντας δυστυχώς αυτή τη φορά ανθρώπινα θύματα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα τέκνα και τους οικείους του αδικοχαμένου εργαζόμενου της δακοκτονίας στον Αποκόρωνα.

Θεωρούμε ατυχέστατη τη δήλωση του Δημάρχου Αποκόρωνα Χ.Κουκιανάκη, ότι το τραγικό δυστύχημα «δεν φαίνεται να σημειώθηκε εν ώρα εργασίας».  Χρέος  της Δημοτικής Αρχής είναι να εγγυάται ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και όχι να κάνει εκτιμήσεις πριν αποφανθούν οι αρμόδιες προς τούτο αρχές.

Ζητούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών όπου κι αν αυτές υπάρχουν. Καλούμε το Δήμο Αποκορώνου, να στηρίξει έμπρακτα την οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Ζητάμε επίσης τον ανασχεδιασμό από μηδενική βάση, του προγράμματος δακοκτονίας έτσι όπως αυτό εφαρμόζεται από τους αρμόδιους φορείς, με κυρίαρχο στόχο τη βελτίωση της εποπτείας και την εφαρμογή διαδικασιών και μέτρων που θα εγγυούνται έμπρακτα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν σε αυτό και παράλληλα θα βελτιώνουν τόσο το επίπεδο της ενημέρωσης τους σε ζητήματα ασφαλούς χρήσης του απαιτούμενου τεχνικού εξοπλισμού όσο και τις σχετικές αμοιβές τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί