Μαθητές Εσπερινού ΓΕΛ Ηρακλείου: “Ανάλγητη πολιτική του υπουργείου Παιδείας” – Στους δρόμους σήμερα

Σε κινητοποίηση – συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο τους, στην οδό Γερουλάνου, στον Άη Γιάννη Ηρακλείου, καλούν σήμερα στις 7 το απόγευμα το 15μελές συμβούλιο Εσπερινού ΓΕ.Λ και η Επιτροπή Αγώνα για την Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής του Εσπερινού ΓΕΛ Ηρακλείου.

Το κάλεσμα

Αξιότιμοι 

Συμμαθητές & Εκπαιδευτικοί Εσπερινών Λυκείων, 

αξιότιμοι βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, ΜΜΕ,

τον τελευταίο καιρό, τα Εσπερινά Λύκεια έρχονται αντιμέτωπα με την ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, η οποία πλήττει τους προερχόμενους από ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα μαθητές, όπως αυτοί των Εσπερινών Λυκείων, και ταυτόχρονα εισπράττουν τον απόλυτο εμπαιγμό στην προσπάθειά τους, για ένα δημοκρατικό και διεξοδικό διάλογο με τους ιθύνοντες της εκπαίδευσης. 

Παρά τη σωρεία επιστολών και τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, τόσο της Εσπερινής Εκπαίδευσης (εκπαιδευτικοί, μαθητές), όσο και οργανωμένων φορέων, Βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά και εμάς, αλλά και τους ίδιους τους βουλευτές που εννοείται ότι συμπορεύονται. Να επισημάνουμε μάλιστα, ότι ένα τέτοιος νόμος, όπως ο 4777/21 που αφορά μεταξύ άλλων, και στην ενιαία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε), θέτει απαγορευτικούς φραγμούς και εξισώνει τις απαιτήσεις για την εισαγωγή των εργαζόμενων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αυτές των μαθητών των Ημερήσιων Λυκείων, οι οποίοι  εκκινούν από ένα πιο προνομιακό υπόβαθρο.

Πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε να αποτελεί η διαμόρφωση εκείνου του πανεπιστημιακού δυναμικού που θα συμβάλλει στην απελευθέρωση των δημιουργικών ιδιοτήτων και δυνατοτήτων των ανθρώπων και, κατά συνέπεια, στην πρόοδο των κοινωνιών.

 Είναι ιδιαίτερα σημαντική η εξασφάλιση της δια βίου μάθησης μέσω νέων θεσμών της δημόσιας εκπαίδευσης έτσι ώστε κάθε εργαζόμενος, ανεξαρτήτως ηλικίας, να παρακολουθεί τις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις στο τομέα του, να ανανεώνει τις γνώσεις του και τις επαγγελματικές του ικανότητες. Έτσι, θα πάψει το φαινόμενο της «αποειδίκευσης» που οδηγεί στην ανεργία, στην περιθωριοποίηση και στην αχρήστευση σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού. 

 Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, καλούμε τους συμμαθητές μας, τους καθηγητές μας, τους οργανωμένους φορείς και μη που μας στηρίζουν από την αρχή, να σταθούν στο πλάι μας και να δηλώσουν αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση. 

Τους καλούμε να παρευρεθούν στις 12 Μαΐου 2021 στις 19.30 μ.μ, μαζί μας, έξω από το  Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, Γερουλάνου 32, Άη Γιάννης, όπου θα πραγματοποιήσουμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα γίνεται συμβολική παρασταση-διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας αντιπροσώπων των 15μελών των Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όλης της Ελλάδας.

Ζητούμε την εξαίρεσή μας από τη σχετική εξομοιωτική διάταξη, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, εξαίρεση η οποία θα επιφέρει κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία. Οι μαθητές και οι οργανώσεις έχουν περισσότερα μέσα για να ακουστεί η φωνή τους. Ίσως μάλιστα αυτή να είναι και η σημαντικότερη αλλαγή που επέρχεται: η δυνατότητα της κάθε κοινωνικής ομάδας να εκφραστεί και να εισακουστεί. 

Με τιμή, 

15μελές συμβούλιο Εσπερινού ΓΕ.Λ και Επιτροπή Αγώνα για την Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής του Εσπερινού ΓΕΛ Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί