Ρατσιστική επίθεση σε σχολείο του Ηρακλείου: Έλληνας μαθητής προκάλεσε αλλοδαπό

Το περιστατικό καταδικάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπερινού ΓΕΛ Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι αλλοδαπός μαθητής του σχολείου έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από Έλληνα μαθητή.

Στην ανακοίνωση ο σύλλογος και οι μαθητές καταδικάζουν το περιστατικό ενώ παράλληλα καλούν την κοινωνία του Ηρακλείου να καταδικάσει τις όποιες ρατσιστικές πρακτικές σε συνανθρώπους μας, από όπου κι αν προέρχονται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπερινού ΓΕΛ Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα την ύπουλη και άνανδρη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε αλλοδαπός μαθητής του σχολείου μας, από ημεδαπό, κατά την προσέλευσή του στο σχολείο, πηγαίνοντας στη στάση λεωφορείου στην περιοχή Γιόφυρο.

Ο μαθητής προκλήθηκε σωματικά και λεκτικά από τον ημεδαπό, ο οποίος τον  αποκαλούσε «μαύρο» και ζητώντας του επιτακτικά την ταυτότητά του.

Μάρτυρες στο γεγονός ήταν εργαζόμενοι κοντινού βενζινάδικου στο οποίο κατέφυγε ο μαθητής ζητώντας προστασία. Με την παραίνεση των εργαζομένων στο βενζινάδικο απομακρύνθηκε αλλά απειλούσε ότι θα επανέλθει.

Ζητάμε από την κοινωνία του Ηρακλείου να καταδικάσει τις όποιες ρατσιστικές πρακτικές σε συνανθρώπους μας, από όπου κι αν προέρχονται, δείχνοντας έμπρακτα τη στάση τους απέναντι σε πρόσωπα και ομάδες που φέρουν ανάλογες αντιλήψεις και υποστηρίζοντας ανθρώπους του μεροκάματου και μάλιστα εργαζόμενους μαθητές.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ρατσιστική επίθεση σε σχολείο του Ηρακλείου: Έλληνας μαθητής προκάλεσε αλλοδαπό”

  1. Ελευθερία

    Δούλεψα σε σχολείο που τα αφεντικά ήταν καθωσπρέπει χουντικοί και οι μαθητές “από καλές οικογένεις”. Μια φορά είπα τη λέξη “Πακιστάν” μέσα στην τάξη και τα παιδιά ξέσπασαν σε χαχανητά και χωρίς να ξέρουν για την προσωπική μου ιστορία, για τον πακιστανό σύντροφό μου. Δοκίμασα άλλη μια φορά άλλη μέρα να πω τη λέξη “Πακιστάν” και η αντίδραση ήταν η ίδια. Όμως το μήνυμα το έδωσα στα παιδιά. Καλύτερα πλούσιος στο Πακιστάν παρά φτωχός στην Ελλάδα και αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες. Τα παιδιά συμφώνησαν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί