Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, τονίζουν ότι η κυβέρνηση επηρεάζει την επιτροπή λοιμωξιολόγων

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι πολίτες όχι μόνο δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά τονίζουν ότι η κυβέρνηση επηρεάζει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Μάλιστα, οι απαντήσεις δόθηκαν πριν καν δουν το φως της δημοσιότητας τα πρακτικά της επιτροπής.

Ειδικότερα, το 64% των πολιτών θεωρεί πως οι αποφάσεις των ειδικών επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Το 51% των πολιτών δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης κατά τη διαχείριση της πανδημίας. Θετική γνώμη έχει μόλις το 40.

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Αντίθετα, ικανοποίηση επικρατεί σε σχέση με το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Θετική γνώμη έχει το 55% ενώ αρνητική 35%.

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του να επιτραπούν οι μετακινήσεις και εκτός νομού το Πάσχα, με το 62% να απαντά θετικά, το 29% αρνητικά και το 9% να μην απαντά.

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Την ίδια στιγμή οι πολίτες «καρφώνουν» την κυβέρνηση για την εγκληματικότητα, με το 36% να θεωρεί ότι τα πράγματα είναι χειρότερα σε σχέση με πριν τρία χρόνια.

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Το 56% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σε σχέση με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 37,4% (έναντι 37,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει 0,5 μονάδες και να βρίσκεται στο 23,8%

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Alco γράφημα
(TVOPEN.GR)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί