Οι άνθρωποι ζουν ακόμα στο 1967 και θέλουν λογοκρισία και στα τραγούδια!

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος απαντά στους Πλεύρη και Μαρκόπουλο που ζήτησαν λογοκρισία σε εκπομπή της ΕΡΤ


«Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια (ευτυχώς)» απαντά με μια σκληρή ανακοίνωση  ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) στον Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας «έλεγχο περιεχομένου» στην εκπομπή της ΕΡΤ «Φλερτ».

Την έντονη ενόχληση των δυο βουλευτών της ΝΔ τους προκάλεσε η προτροπή των συντελεστών της εκπομπής στον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο να ερμηνεύσει ζωντανά από τη δημόσια συχνότητα το τραγούδι του «Μαμά, μπαμπά» που κατά την αντίληψή τους εξυμνεί τους κουκουλοφόρους.

«Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση. Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΜΒΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Το όριο του βυθού της γελοιότητας…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Με αφορμή την σημερνή ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των Κ.Κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, έρχεται στο μυαλό μας αυτομάτως η βαθμονόμηση της βλακείας, της σπέκουλας και προπάντων της απόλυτης απουσίας μιας στοιχειώδους πολιτιστικής παιδείας!
Κύριοι ακούτε τι λέτε;

Ζούμε στην ίδια χώρα;

Οφείλετε στον εαυτό σας κατ’ αρχήν να φοιτήσετε και πάλι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, μαζί με κανονικούς ανθρώπους, μπας και πάρετε κάποια ώσμωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση.
Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα.

Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)…
Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών.

Η στιχουργική, η ποίηση, το θέατρο, η μουσική, όλες οι τέχνες, θα παραμένουν ζωντανές και θα ανδρώνονται όσο και αν παλεύετε να τις “θάψετε”!
Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς!

Είμαστε στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν, την ελεύθερη έκφρασή όλων στην δημόσια, δική μας τηλεόραση!

Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας!
Κείμενο δια χειρός Δημήτρη Σφίγγου

Για το Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε. »

Η ερώτηση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί