Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ανέφικτη η διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού υποθέσεων από τα γραφεία κτηματογράφησης στην Αν. Κρήτη

Το πρόβλημα της διεκπεραίωσης μεγάλου αριθμού υποθέσεων από τα τοπικά γραφεία κτηματογράφησης στην Ανατολική Κρήτη φέρνει στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη, Μανώλη Θραψανιώτη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον  αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Λόγω των συνθηκών και των ειδικών μέτρων, τα τοπικά γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου της Ανατολικής Κρήτης δέχονται κοινό, κατόπιν ραντεβού, το οποίο κλείνεται μεσω e-mail για το γραφείο του Ηρακλείου και τηλεφωνικά για το γραφείο του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του ωραρίου εργασίας, σε  αντίθεση με άλλες υπηρεσίες για τις οποίες προβλέφθηκε, σε πολλές περιπτώσεις η εξυπηρέτηση των πολιτών με διευρυμένο ωράριο, κατόπιν προσωπικού ραντεβού, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην λειτουργία των τοπικών γραφείων κτηματογράφησης, ιδίως του Ηρακλείου, όπως η αδυναμία έγκαιρης διεκπεραίωσης αρκετών υποθέσεων, λόγω μεγάλης αναμονής, για τις οποίες η φυσική παρουσία του πολίτη ή του εκπροσώπου επαγγελματικού φορέα είναι αναγκαία. 

Για το συγκεκριμένο θέμα, το ΤΕΕ/ΤΑΚ εξέδωσε επιστολή, σχετικά με την λειτουργία Κτηματολογικών Γραφείων Ανατολικής Κρήτης, εν μέσω Covid-19, με αίτημα την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν ταχύτερα καθημερινών ραντεβού και τον ορισμό σχετικής ενημερωτικής  τηλεδιάσκεψης για το Κτηματολόγιο, επιθυμώντας να λάβουν μέρος, εκπρόσωποι του τμήματος ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ, των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου & Λασιθίου και του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κρήτης.

Επιπρόσθετα εξακολουθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης στο τοπικό γραφείο Ηρακλείου, σύμφωνα με  την κ. Νίκη Κόπακα, προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, και τα όσα είπε σε τοπικό μέσο στις 9/4/2021,  κάτι το οποίο δυσχαιρένει έτι περισσότερο το έργο του.

Οι εκκρεμότητες στα τοπικά γραφεία κτηματογράφησης στην Ανατολική Κρήτη έχουν συσσωρευτεί, ενώ το θέμα της υποστελέχωσης δυσχεραίνει την λειτουργία του τοπικού γραφείου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από πολίτες και επαγγελματικούς κλάδους που έχουν καθημερινή τριβή με την κτηματολογική υπηρεσία. 

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει, ώστε να υπάρξει λύση, για τον καθορισμό καθημερινών ραντεβού εξυπηρέτησης, όπως συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες, αλλά και να προβεί σε επιπλέον ενέργειες για τη στελέχωση του τοπικού γραφείου Ηρακλείου, πέραν της ανάθεσης υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σε  εξωτερικούς συνεργάτες  – μέλη του ΔΣ Ηρακλείου, για την υποβοήθηση του έργου του γραφείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί