Ακυρώθηκε η εκδήλωση μνήμης στους ναζί… “ήρωες” μετά τις αντιδράσεις

Στην ακύρωση της εκδήλωσης μνήμης οδήγησαν τους… διοργανωτές, τους “Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές”, οι αντιδράσεις για την φιέστα που είχε ανακοινωθεί για να «τιμήσει» την ελίτ του Γ Ράιχ.

Απίστευτο: Ετοιμάζουν φιέστα για να τιμήσουν τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές που πέθαναν στην Κρήτη

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η εν λόγω ανακοίνωση φαίνεται να έχει “κατέβει” από την ιστοσελίδα των “Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση προγραμματιζόταν από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιλαμβάνει και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο.

Σε σημείο του καλέσματός τους ανέφεραν: ««ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους», ενώ δίπλα προσθέτει: «17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Screenshot / European Paratroopers Association

Στο σάιτ της μπορεί κανείς να δει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ειδικό τύπο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και διαγωνίζεται με επιτυχία και έπαθλα σε σχετικούς διαγωνισμούς, εν γνώσει των ανωτέρων του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (πληροφορίες και εικόνα από το policenet.gr).

ΕΛΑΣ ΚΑΖΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ policenet.gr
Policenet.gr

Διάφορα μετάλλια αναμένεται να δοθούν στους συμμετέχοντες, τα οποία παραπέμπουν σε ναζιστικά σύμβολα όπως ο Σιδηρούς Σταυρός (σ.τ.σ. ένας συσχετισμός πάντως ενίοτε υπερβολικός, καθώς πολλές χώρες αποδίδουν και σήμερα μετάλλια σε αυτό το σχήμα, όπως και η Ελλάδα, με τους Πολεμικούς Σταυρούς Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης). Σίγουρα πάντως δεν βοηθάει να αποφύγουν τέτοιους συσχετισμούς με ακροδεξιά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά η οργανωμένη βοήθεια στην Ουκρανία, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναρτήσεις στα social media.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Αριστομένης Συγγελάκης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, ο οποίος καλεί σε κινητοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ακυρώθηκε η εκδήλωση μνήμης στους ναζί… “ήρωες” μετά τις αντιδράσεις”

  1. ο φασισμός αλλωνών!

    Αυτό που πιστεύουν και έχουν διδαχθεί για τη μάχη της Κρήτης είναι ότι οι βάρβαροι και άτιμοι ιθαγενείς κατακρεούργησαν τους εκλεκτούς αλεξιπτωτιστές… Για τους φούρνους και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης απλά “δεν ήξεραν” και όσο για τον εορτασμό της “απελευθέρωσης από το φασισμό του Χίτλερ”, δεν ξεχνάνε ότι “οι νεκροί δεν παύει να ήταν γερμανοί πατριώτες”… Επίσης η πατρίδα του… φασισμού κατά τη γνώμη τους είναι η… Ιταλία…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί