Απίστευτο: Ετοιμάζουν φιέστα για να τιμήσουν τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές που πέθαναν στην Κρήτη

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά φαίνεται πως στην Κρήτη ένας σύλλογος με όνομα «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» ετοιμάζεται να στήσει φιέστα για να «τιμήσει» την ελίτ του Γ Ράιχ! Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργάνωσης, με αυτήν την κίνηση σκοπεύουν να τιμήσουν τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές του 1941, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιλαμβάνει και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο.

Σε σημείο του καλέσματός τους αναφέρουν: ««ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους», ενώ δίπλα προσθέτει: «17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».».

Θα μπορούσε κανείς να αποδώσει τα παραπάνω σε κάποιους νεαρούς Ευρωπαίους που μετά την θητεία τους σε μονάδες αλεξιπτωτιστών θέλουν να «κρατήσουν ζωντανή» την ιδιαίτερη αυτή ταυτότητα και έχουν συγκροτήσει αυτόν τον φορέα, χωρίς να αντιλαμβάνονται την ευαισθησία των Ελλήνων και ειδικά των Κρητικών. Ωστόσο, η ηγεσία και διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών… μιλάει ελληνικά και μάλιστα φοράει και στολή!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Screenshot / European Paratroopers Association

Στο σάιτ της μπορεί κανείς να δει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ειδικό τύπο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και διαγωνίζεται με επιτυχία και έπαθλα σε σχετικούς διαγωνισμούς, εν γνώσει των ανωτέρων του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (πληροφορίες και εικόνα από το policenet.gr).

ΕΛΑΣ ΚΑΖΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ policenet.gr
Policenet.gr

Διάφορα μετάλλια αναμένεται να δοθούν στους συμμετέχοντες, τα οποία παραπέμπουν σε ναζιστικά σύμβολα όπως ο Σιδηρούς Σταυρός (σ.τ.σ. ένας συσχετισμός πάντως ενίοτε υπερβολικός, καθώς πολλές χώρες αποδίδουν και σήμερα μετάλλια σε αυτό το σχήμα, όπως και η Ελλάδα, με τους Πολεμικούς Σταυρούς Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης). Σίγουρα πάντως δεν βοηθάει να αποφύγουν τέτοιους συσχετισμούς με ακροδεξιά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά η οργανωμένη βοήθεια στην Ουκρανία, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναρτήσεις στα social media.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Αριστομένης Συγγελάκης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, ο οποίος καλεί σε κινητοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Απίστευτο: Ετοιμάζουν φιέστα για να τιμήσουν τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές που πέθαναν στην Κρήτη”

  1. Αντώνης Σ.

    Για καθίστε ρε παλικάρια. Λύστε μου μια απορία, εσείς που παριστάνετε τις “αρχές του τόπου”.
    Ας ξεχάσουμε για μια στιγμή το αδιανόητο του “εορτασμού και τιμής μνήμης”(!) των Νεο-Ναζί, για τους κατακτητές του νησιού που στο φινάλε τον ήπιανε κιόλας.
    Μια παραστρατιωτική συμμορία, με έδρα εκτός συνόρων, με φασιστικές μεθόδους, αποφασίζει να πετάξει αεροπλάνα και αλεξιπτωτιστές ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ και να γιορτάσει με όποιον τρόπο. Ρωτώ,
    1. Ποιος έδωσε τις σχετικές άδειες και ποιος ανέλαβε την υποχρέωση να εποπτεύσει το εγχείρημα?
    2. Οι Έλληνες(! τρομάρα τους) που συμμετέχουν, ποιοι είναι? Ανήκουν ενεργά σε σώματα ασφαλείας η /και στρατού και από ποιον πήραν τέτοια άδεια συμμετοχής.
    3. Έστω και για την ηθική τάξη και την μνήμη του Κρητικού και Ελληνικού λαού, ρωτήθηκαν οι ντόπιοι και όχι μόνο και αν όχι γιατί?

    Τώρα αν βάλουμε στην εξίσωση και την παράμετρο, “ΝεοΝαζί, υμνητές των κατακτητών του Ραιχ και τιμητές των επιτιθέμενων σε ξένη χώρα”, είναι λόγος για να ξαναπαίρνουμε τσουγκράνες, δικράνια και κατσούνες, όχι για αυτά τα παρτάλια, αλλά για την κυβέρνηση τη στρατιωτική ηγεσία και τις αρχές του τόπου που ΑΚΟΜΑ δεν έχουν αντιδράσει επίσημα. Τι πολίτευμα έχουμε είπαμε? Σε ποιον αναφέρεται η αποικία Ορμπανανία?

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί