Η. Λυγερός προς ΔΣ Ηρακλείου: Να διακηρύξουμε ότι η πώληση του λιμανιού δεν είναι αποδεκτή

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός,   έθεσε το θέμα της  εκχώρησης  του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗ ΑΕ και των επιπτώσεων του  και ζήτησε να γίνει αναλυτική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του κυρίαρχου οργάνου της πόλης .

Δείτε: Μας έχουν κλεισμένους σπίτι και αυτοί έβγαλαν στον αέρα την πώληση του συνόλου του λιμανιού Ηρακλείου! (έγγραφα)

Το περιεχόμενο  της  διακήρυξης  πώλησης ,  δεν  κατοχυρώνει την  παραχώρηση   της χερσαίας ζώνης στον φυσικό ιδιοκτήτη που είναι η πόλη και ο Δήμος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αν και η διαδικασία παραχώρησης έχει ξεκινήσει  πριν από   πολλά χρόνια  και οι δυο πλευρές  ( ΟΛΗ  και  ΔΗΜΟΣ )  έχουν  καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας , αυτό δεν  αναφέρεται πουθενά  στο περιεχόμενο της  διακήρυξης  ενώ δεν διασφαλίζεται η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας.

Το ενετικό  λιμάνι , τα νεώρια ,το φρούριο του  Κούλε  κα.  αποτελούν πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία  ανήκουν στην πόλη  και δεν πρέπει να  γίνουν αντικείμενο  αγοραπωλησιών και  παραχωρήσεων. 

Η διαδικασία πώλησης του  πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών  της «ΟΛΗ ΑΕ» ( για 60 χρόνια ) και ο κυρίαρχος λόγος και ρόλος σε  θέματα  ασφάλειας,  λιμενικής λειτουργίας , διεθνών σχέσεων και προοπτικής ,   θα έχει αρνητικές επιπτώσεις  και δεν μπορεί να    γίνει  αποδεκτή.

 Το  Δημοτικό Συμβούλιο  της πόλης   πρέπει  άμεσα  να  πάρει πρωτοβουλίες  ενημέρωσης και κινητοποίησης των Δημοτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί