Αναπάντητα ερωτήματα για την “αξιοποίηση” της πρώην βάσης Γουρνών στο Δήμο Χερσονήσου

Του Μάνου Πετράκη*

Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι σε προσωπικό επίπεδο με βρίσκει αντίθετο η όποια τέτοιου τύπου επένδυση στην περιοχή! Το βόρειο μέτωπο στα παράλια του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, είναι ήδη ασφυκτικά κορεσμένο από την σε μεγάλο βαθμό, έκταση και εν μέρει άναρχη, τουριστική ανάπτυξη! Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης με στροφή σε άλλου τύπου και είδους επενδύσεις!

Οπωσδήποτε σέβομαι την αντίθετη άποψη, από τους εκφραστές της, δεν την ασπάζομαι όμως!

Αυτό που δυσκολεύομαι να αποδεχτώ σαν πολίτης, δημότης και φορολογούμενος, είναι η διαδικασία του διλλήματος και σε σχέση με τέτοιου είδους επενδύσεις, όσον αφορά έργα υποδομών και αναβάθμισης του τόπου, που έτσι κι αλλιώς στα πλαίσια, αν μη τι άλλο, της ανταποδοτικότητας οφείλει η πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση προς τους φορολογούμενους πολίτες.

Γιατί θα πρέπει η αναβάθμιση δημοσίων υποδομών στις γύρω περιοχές να γίνουν σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη ιδιωτική επένδυση;

Ιδιωτικές επενδύσεις δεν είναι και τα ήδη υπάρχοντα καταστήματα, καταλύματα, επιχειρήσεις της περιοχής;

Η αναβάθμιση δημοσίων υποδομών θα γίνει για να εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο την συγκεκριμένη ιδιωτική επένδυση;

Γιατί περιμέναμε την συγκεκριμένη ιδιωτική επένδυση για να αναβαθμίσουμε τις ελλιπείς υπάρχουσες δημόσιες υποδομές;

Με το αμέσως επόμενο αυτονόητο ερώτημα, αν υπήρχαν χρονοβόρες διαδικασίες ή δεν υπήρχαν πόροι, πώς ξεπερνιούνται γρήγορα τώρα και πως βρίσκονται τώρα οι πόροι;

Σίγουρα εύλογες σκέψεις οδηγούν σε συμπεράσματα άξια προς επεξεργασία και εμπέδωση της ουσίας! Αναρωτιέται κανείς αν απόψεις αυτής της λογικής, ως προς τι και πως αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη, εκφράζουν και το σύνολο των αιρετών, εκλεγμένων, αφού η εκλογική διαδικασία , έχει συν τοις άλλοις και γνώμονα τα ιδια οφέλη από τα τεκταινόμενα στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση του συνόλου των δημοτικών ενοτήτων σε τέτοιες περιπτώσεις! Αλλά και την θέση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας και του συνόλου των διαμερισμάτων που απαρτίζουν τον Δήμο Χερσονήσου, για όσα συμβαίνουν η θα συμβούν ερήμην της ή με την σύμφωνη συγκατάθεση της!

Και ναι, σε όλα αυτά, το καζίνο είναι το κερασάκι στην τούρτα! Της τούρτας όπου ήδη στο κόψιμο της είναι προκαθορισμένη και η διανομή των κομματιών!

*Ο Μάνος Πετράκης είναι κάτοικος Λιμένα Χερσονησου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί