Βρετανία: Αστυνομικός καταδικάστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική οργάνωση

Ο Μπέντζαμιν Χάναμ κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στη ακροδεξιά οργάνωση η οποία απαγορεύτηκε το 2016, National Action

Ένοχος για συμμετοχή σε νεοναζιστική οργάνωση και κατοχή εξτρεμιστικού υλικού, κρίθηκε ο 22χρονος Βρετανός αστυνομικός, Μπέντζαμιν Χάναμ. Μάλιστα στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων το μανιφέστο του Νορβηγού μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Ο 22χρονος, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, βρισκόταν σε δοκιμαστική υπηρεσία στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στη National Action, ακροδεξιά οργάνωση η οποία απαγορεύτηκε το 2016 μετά τη στάση της υπέρ της δολοφονίας της Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε από ακροδεξιό.

Επρόκειτο για την πρώτα ακροδεξιά οργάνωση που απαγορεύτηκε στη Βρετανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2018 ένα από τα μέλη της δήλωσε ένοχο για τον σχεδιασμό της δολοφονίας άλλης γυναίκας βουλευτή με σπαθί και για απειλές κατά τη ζωής αστυνομικού.

Ο Μπ. Χάναμ καταδικάστηκε και για ψευδή δήλωση σε σχέση με την κατοχή εγγράφων που σχετίζονταν με την τρομοκρατία. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και για κατηγορίες περί κατοχής άσεμνων φωτογραφιών παιδιού.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι σχέσεις του Χάναμ με την National Action χρονολογούνται από τις αρχές του 2016, έξι μήνες προτού η ακροδεξιά οργάνωση τεθεί εκτός νόμου. Όταν η οργάνωση απαγορεύτηκε ο 22χρονος εντάχθηκε στην οργάνωση NS131.

Οι συνάδελφοί του ανακάλυψαν την εμπλοκή του τον Φεβρουάριου του 2020, μετά από στοιχεία που προέκυψαν για τα μέλη του ακροδεξιού διαδικτυακού φόρουμ, Iron March, όπου συμμετείχε με το ψευδώνυμο «Anglisc».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί