Ευ. Τσακαλώτος: Το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια ήταν έργο της προηγούμενης κυβέρνησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το «Σχέδιο Ηρακλής», το οποίο, όπως αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι το σχέδιο που είχε ήδη επεξεργαστεί και διαβουλευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει σε δήλωσή του για τα κόκκινα δάνεια:

Η ΝΔ πανηγυρίζει για την «έγκριση του σχεδίου Ηρακλής σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από 3 μήνες».  Για άλλη μία φορά παρουσιάζει ως επιτυχία δική της ένα σχέδιο που είχε ήδη επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε διαβουλευτεί με την ευρωπαϊκή επιτροπή καθιστώντας ώριμο για έγκριση. Μένει φυσικά να δούμε πως διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια ήταν πολυδιάστατη και περιελάβανε και την αναθεώρηση του Ν. Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα και την δευτερογενή αγορά δανείων και τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το ΑPS (Asset Protection Scheme-σχέδιο Ηρακλής για την ΝΔ).

Η πολιτική αυτή ήταν ολιστική και σε κάθε βήμα της υπήρχε μέριμνα για τους αδύνατους και όσους δυσκολευόντουσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω της κρίσης αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων ώστε να μπορούν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί