Πρωταγωνιστής σε ρατσιστικό περιστατικό αστυνομικός στη Νέα Ιωνία

Πρωταγωνιστής σε περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος ενός ζευγαριού από την Αλβανία έγινε ένας αστυνομικός στη Νέα Ιωνία.

Το επίμαχο επεισόσιο έλαβε χώρα την Κυριακή όταν οι ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ της Νέας Ιωνίας δέχθηκαν κλήση ότι επικρατεί ένταση μεταξύ πολιτών σε ένα πάρκο της περιοχής.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο και είδαν πράγματι έναν άντρα να λογομαχεί έντονα με ένα ζευγάρι από την Αλβανία που είχε βγάλει βόλτα το παιδί του. “Φύγετε από την Ελλάδα…” φέρεται να τους φώναζε μεταξύ άλλων.

Οι ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ, από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος άντρας είναι αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στη Βόρεια Αττική, ενώ την ώρα του επεισοδίου ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ο ίδιος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, με τους ειδικούς φρουρούς να προσπαθούν μάταια να τον ηρεμήσουν. Ο αστυνομικός μάλιστα ήταν επιθετικός ακόμη και με τους ειδικούς φρουρούς, τους οποίους μάλιστα απώθησε. Εκείνοι τον ακινητοποίησαν και τον μετέφεραν στο τμήμα, όπου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

«Είναι επικίνδυνος για τους πολίτες»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην κατάθεσή τους οι ειδικοί φρουροί υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του εν λόγω αστυνομικού ήταν ρατσιστική απέναντι στο ζευγάρι από την Αλβανία. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι τον χαρακτηρίζουν ως “επικίνδυνο για τους πολίτες”.

Πάντως, απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αστυνομικός δημιουργεί προβλήματα, καθώς πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι έχει απασχολήσει με τη συμπεριφορά του πολλές φορές το Σώμα στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι, έπειτα από σχετική εντολή, του έχουν αφαιρέσει τον ατομικό οπλισμό του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί