Καμία δέσμευση για επέκταση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% σε όσους εξοφλούν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους

Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση από την πλευρά της Κυβέρνησης, συζητήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την επέκταση του ευεργετήματος του συμψηφισμού ποσού ίσου με το 25% επί των καταβληθεισών οφειλών, προς τους συνεπείς φορολογουμένους.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, το οποίο έχει αναδειχθεί και κατά το παρελθόν με σχετική Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, για το οποίο ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος απέφυγε να δεσμευτεί, περιοριζόμενος σε γενικόλογες αναφορές ότι μπορεί να εξεταστεί στο μέλλον.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Η επίδειξη συμπεριφοράς υψηλού αισθήματος φορολογικής συνείδησης, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι αμελητέα. Οι φορολογούμενοι που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, πρέπει να επιβραβεύονται. Καλούμε το κυβερνητικό επιτελείο να ενστερνιστεί την άποψη αυτή και να επεκτείνει χρονικά το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% επί των οφειλών, για όσους τις καταβάλουν εμπρόθεσμα. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί