Μητσοτάκης-Ικαρία: Ομολογούν ότι άνοιξαν «αυθόρμητα» το σχολείο για το σόου του πρωθυπουργού Σαββατιάτικα

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία αποτέλεσε «ένα τεράστιο γεγονός»

Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία άνοιξαν το σχολείο Σάββατο και έκαναν τους μαθητές ντεκόρ για το σόου του πρωθυπουργού.

Με γραπτή απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή αναφέρει ότι «το Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας δεν είχε τεθεί σε κατ’ εξαίρεση λειτουργία, με κανονικό ή περιορισμένο ωράριο λειτουργίας, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Επειδή βρίσκεται πλησίον του εμβολιαστικού κέντρου, στο οποίο κατευθύνθηκε ο πρωθυπουργός περνώντας από εκεί, αυθόρμητα, προτάθηκε η λήψη μίας αναμνηστικής φωτογραφίας εντός αυτού».

Και συνεχίζει η Ζέττα Μακρή: «Το Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας δεν λειτούργησε το Σάββατο που επισκέφτηκε το νησί ο πρωθυπουργός, αλλά απλά άνοιξε αυθόρμητα για τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της φιλοξενίας και της ευγένειας. Για ένα τόσο μικρό νησί η επίσκεψη πρωθυπουργού και μάλιστα για πρώτη φορά αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός».

«Το Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας δεν είχε τεθεί σε κατ’ εξαίρεση λειτουργία, με κανονικό ή περιορισμένο ωράριο λειτουργίας, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Επειδή βρίσκεται πλησίον του εμβολιαστικού κέντρου, στο οποίο κατευθύνθηκε ο Πρωθυπουργός περνώντας από εκεί, αυθόρμητα, προτάθηκε η λήψη μίας αναμνηστικής φωτογραφίας εντός αυτού

«Μετά την αποκάλυψη ότι το «κορωνο-γλέντι» του πρωθυπουργού και της συνοδείας του στην Ικαρία ήταν ένα διάλειμμα εργασίας εντός των καθηκόντων του, έστω και κατά παράβαση του νόμου, σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τώρα μαθαίνουμε από το υπουργείο Παιδείας πως και το δημοτικό σχολείο Θύμαινας δεν λειτουργούσε το Σάββατο που επισκέφτηκε το νησί ο πρωθυπουργός, αλλά “απλά άνοιξε αυθόρμητα για τον πρωθυπουργό”» σχολιάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυθόρμητα πέρασε ο πρωθυπουργός σε κλειστό σχολείο, αυθόρμητα βρέθηκαν τα παιδιά σε κλειστό σχολείο, αυθόρμητα οι δάσκαλοι ήταν στις αίθουσες σε κλειστό σχολείο και αυθόρμητα φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί στο κλειστό σχολείο» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Παιδείας:

Απάντηση
Απάντηση
Απάντηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί