ΠΟΣΠΕΡΤ: «Δώρο στη μιντιακή διαπλοκή» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

«Δώρο στην μιντιακή διαπλοκή» χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ΜΜΕ η ΠΟΣΠΕΡΤ

Με μια επιθετική ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ αντιτάσσεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα MΜΕ, τονίζοντας το δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

«Ξέρουμε ότι και αυτό το νεοφιλελεύθερης έμπνευσης νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, πρέπει όμως να ξέρουν και αυτοί που θα το ψηφίσουν, ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν θα ανεχτούν να συνεχίσουν να βλέπουν κάποιους να τρώνε από τα “λεφτόδεντρα” της ΕΡΤ και εκείνοι να υποχρεώνονται να διατρέφονται με το “κουτόχορτο” που τους προσφέρουν οι κρατικοδίαιτοι καναλάρχες και οι εκλεκτοί του Μαξίμου» σχολιάζει χαρακτηριστικά η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Παράλληλα, καλωσορίζει την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής τροπολογία σχετικά με τον ορισμό της διοίκησης στην ΕΡΤ από τα κόμματα κι όχι από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

«”Την ώρα που συνάδελφοι μας δίνουν μάχη στα χιόνια, ψηφίζουν αυξήσεις για τη διοίκηση και τους εκλεκτούς της ΕΡΤ”

Την ώρα που γράφουμε αυτή την ανακοίνωση κάποιοι συνάδελφοί μας παλεύουν στα χιόνια για να προστατεύσουν την περιουσία της ΕΡΤ και το δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τουλάχιστον σε ότι αφορά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έχουν ενσκύψει στη χώρα τις τελευταίες ώρες. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το… περιβόητο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, είναι επί της ουσίας ένα ακόμα δώρο στην μιντιακή διαπλοκή, που αδιάλειπτα (και με το αζημίωτο) φροντίζει μαζί με την διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ να συντηρεί την «αγιογραφία» του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Την ώρα λοιπόν, που οι κατά τη διοίκηση της ΕΡΤ «αδέξιοι και γερασμένοι» εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν μάχη στα χιόνια και μοχθούν εντός και εκτός των studios προκειμένου η δημόσια ραδιοτηλεόραση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, η κυβερνητική πλειοψηφία με την ψήφο της θα επισφραγίσει για μια ακόμα φορά το δόγμα του κ. Μητσοτάκη όπως το διατύπωσε δημόσια το 2017 στην ΔΕΘ: “Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση”.

Σήμερα θα αντιληφθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αλλά και η χειμαζόμενη κοινωνία τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Μητσοτάκης. Θα δουν τι σημαίνει να ανεβαίνεις σε έναν ιστό κεραίας εν μέσω χιονοθύελλας, ή εγκλωβισμένος σε κάποιο κέντρο εκπομπής, ξέροντας ότι ενώ σου αρνήθηκαν π.χ το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ψηφίζουν αυξήσεις για τους μισθούς των “αρίστων” που διόρισαν για να σε διοικούν και για όλους τους “ημέτερους” που έστειλαν και θα στείλουν στο ραδιομέγαρο. Αύριο θα είναι οι ίδιοι που θα σου πουν “τι να κάνουμε, η ανισότητα είναι στην ανθρώπινη φύση απλά έτυχε να γεννηθείς λιγότερο ίσος από εμάς”.

Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει στη σημερινή fast track συνεδρίαση της Βουλής μία τροπολογία σχετικά με το πώς πρέπει να εκλέγεται από τα κόμματα κι όχι να διορίζεται από την κυβέρνηση η διοίκηση της ΕΡΤ, κάτι που από το 2009 μέχρι και σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ το έχει σαν ένα από τα κυρίαρχα αιτήματά της.

Ξέρουμε ότι και αυτό το νεοφιλελεύθερης έμπνευσης νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, πρέπει όμως να ξέρουν και αυτοί που θα το ψηφίσουν, ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν θα ανεχτούν να συνεχίσουν να βλέπουν κάποιους να τρώνε από τα “λεφτόδεντρα” της ΕΡΤ και εκείνοι να υποχρεώνονται να διατρέφονται με το “κουτόχορτο” που τους προσφέρουν οι κρατικοδίαιτοι καναλάρχες και οι εκλεκτοί του Μαξίμου στη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί