Η αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων υπεράνω της υγείας των πολιτών

“Στις επόμενες  εκλογές, τα σαΐνια της πολιτικής, ας ζητήσουν ψήφους  από τα καλλωπισμένα  κτίρια και όχι από τους συνταξιούχους, που μόνο στις εκλογές  τους θυμούνται”

Με επώνυμη επιστολή του στο Candiadoc, ο κ. Αριστομένης Τριγώνης, σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων, καθώς, αναμένεται να εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του διοικητή της ΑΑΔΕ, με την οποία θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι όροι και η διαδικασία εφαρμογής του εξής φορομπόνους.

Αναλυτικά, στην επιστολή του αναφέρεται:

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του διοικητή της ΑΑΔΕ με την οποία θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι όροι και η διαδικασία εφαρμογής του εξής φορομπόνους. Μια απόφαση, η οποία έχει καθυστερήσει 1 χρόνο!! αφού η επέλαση του κορωνοϊού «πάγωσε» τη διαδικασία. Συγκεκριμένα θα αφορά τις δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν για τη λήψη υπηρεσιών  που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και Αισθητική !!! αναβάθμιση των κτιρίων, θα  μειώνουν ισόποσα κατανεμημένες σε περίοδο τεσσάρων ετών, σε ποσοστό 40% το ποσό  του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων, μέχρι του αναλογούντος για κάθε φορολογικό έτος φόρου, με ανώτατο συνολικά όριο δαπάνης τα 16.000 ευρώ. Η  έκδοση μιας  τέτοιας  κοινής υπουργικής  απόφασης, αποδεικνύει το σκεπτικό της κυβέρνησης και τον κυνισμό της προς τον άνθρωπο και την  ανθρώπινη  αξιοπρέπεια. Η  ενεργειακή, λειτουργική και η  Αισθητική !! αναβάθμιση των κτιρίων, ενδιαφέρουν περισσότερο το κυβερνόν κόμμα σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, άσχετα αν δεν το παραδέχονται. Οι νόμοι που ψηφίζουν και οι υπουργικές  αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος τα αποδεικνύουν. Η  καταστροφική των πολιτική για τον άνθρωπο και την χώρα, δεν θα αργήσει να φανεί, άσχετα αν τα καλοπληρωμένα   ΜΜΕ προσπαθούν με την προπαγάνδα τους να μας πείσουν περί του αντιθέτου . Είναι αδιανόητο η υγεία των πολιτών να μην τους ενδιαφέρει και να ενδιαφέρονται περισσότερο και να δίδουν κίνητρα για την αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων!!. 

Γνωρίζουμε όλοι ότι κατά το παρελθόν, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες μείωναν το φορολογητέο εισόδημα και ειδικά οι συνταξιούχοι, είχαν κάποια φορολογική ελάφρυνση. Με αποφάσεις των μετέπειτα κυβερνήσεων, όλο και μειωνόταν το ποσοστό έκπτωσης των ιατροφαρμακευτικών δαπανών και φθάσαμε στο σημείο, όχι μόνο να μην έχουμε καμία φορολογική ελάφρυνση, αλλά αντιθέτως να μας επιβαρύνει επιπλέον το Δημόσιο με πρόσθετο φόρο τεκμαρτού εισοδήματος, αν χρειαστούμε ιατροφαρμακευτική φροντίδα και με πρόσθετες πληρωμές εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων  και πεντάευρα για επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία που πληρώναμε τόσα χρόνια και που σκέπτονται να επαναφέρουν.  Ισχυρίζονται οι κυβερνώντες και μας προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ, ότι αυτό γίνεται για το καλό μας!!!, Προκειμένου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους και να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της χώρας. Μα ποιους κοροϊδεύετε τέλος πάντων τους πολίτες ή τους εαυτούς σας. Το κράτος όχι μόνο δεν αυξάνει τα φορολογικά του έσοδα με την πολιτική σας αυτή, όπως θα σας αποδείξω παρακάτω, αλλά αντιθέτως μειώνονται πολύ περισσότερο.  Ακολουθεί επομένως μία καθαρά ταξική πολιτική εις βάρος της συντριπτικής  πλειοψηφίας των πολιτών χαμηλού εισοδήματος (συνταξιούχων) και υπέρ μιας πολύ  μικρής μερίδας πολιτών. Είναι  πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια, οι πολίτες να μην παίρνουν αποδείξεις αμοιβής ιατρικής φροντίδας ή εξέτασης, αφού πληρώνουν  μικρότερη αμοιβή χωρίς απόδειξη.   Γνωρίζετε ότι όλοι οι φορολογούμενοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν απόδειξη, προκειμένου να γλυτώσουν έστω, ένα μικρό μέρος της δαπάνης, αφού δεν έχουν κανένα φορολογικό όφελος με ιατρική απόδειξη δαπάνης. Μπορείτε να μας πείτε ξεφτέρια της οικονομικής πολιτικής της χώρας, πόσο πραγματικά μειώθηκαν τα δηλούμενα εισοδήματα των μεγαλογιατρών, των εξεταστικών κέντρων και των Ιδιωτικών κλινικών τα τελευταία χρόνια? αφού δηλώνουν ελάχιστα από τα έσοδα των και  των οποίων τα συμφέροντα υπηρετείτε τυφλά με περισσό ζήλο. Η τεράστια μείωση των εσόδων του κράτους προκύπτει και αποδεικνύεται, όταν λάβουμε υπόψιν τους φορολογικούς συντελεστές, των εσόδων που δεν δηλώνονται και είναι περίπου  40%, σε σχέση με την μείωση του φόρου εισοδήματος των λοιπών  πολιτών, που δεν ξεπερνούσε το  2%  στα έσοδα των, αφού το μεγαλύτερο μέρος ιατρικών εξόδων αφορούσε συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος. Δεν επιτυγχάνεται  επομένως αύξηση των εσόδων του κράτους, με την αντιλαϊκή  αυτή πολιτική, αλλά  αντιθέτως μείωση. Καλά θα κάνουν οι κυβερνώντες να μην δίδουν προτεραιότητα στον καλλωπισμό των κτιρίων, αλλά  στην  καλή υγεία των πολιτών, διότι  πολλοί  συνταξιούχοι αναγκάζονται να περιορίζουν βασικά ιατρικά των έξοδα. Άλλωστε τα φορολογικά κίνητρα των ιατρικών δαπανών στο παρελθόν, δημιουργούσαν αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους. Στις επόμενες  εκλογές, τα σαΐνια της πολιτικής, ας ζητήσουν ψήφους  από τα καλλωπισμένα  κτίρια και όχι από τους συνταξιούχους, που μόνο στις εκλογές  τους θυμούνται.                                                             

Ηράκλειο  14/02/2021   Τριγώνης  Αριστομένης 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί