Απίστευτη ταλαιπωρία: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και δεν λειτούργησε το 112

Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο

Τα πρώτα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» εμφανίζονται και στην Αττική με χιόνι να πέφτει σχεδόν σε όλες της περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει μέχρι νεωτέρας η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (Κηφισιά) μέχρι τη Λαμία.

Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Μέσα στις επόμενες ώρες θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, σύμφωνα με την Αυγή. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν εστάλη sms και δεν λειτούργησε το 112 με αποτέλεσμα οι οδηγοί να ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι η εθνική οδός έκλεισε με δική του απόφαση ενώ υποστήριξε ότι «δεν έγινε και τίποτα να μείνει για λίγες ώρες κλειστή».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν απάντησε γιατί συνέβη αυτό παρά τις ακριβέστατες προβλέψεις από τους μετεωρολόγους και τις συσκέψεις επί συσκέψεων που έκαναν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και Περιφερειάρχες ήδη από την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι δεν γνωρίζει γιατί δεν λειτούργησε το 112 και εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε ευθύνη στην Πολιτική Προστασία λέγοντας ότι σε αυτήν ανήκει η αρμοδιότητα.

Κλειστοί δρόμοι – Που χρειάζονται αλυσίδες στην Αττική

Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Κλειστή  η Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς το καζίνο.

Κλειστή η  Λ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ. Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. (από ώρα 16:00).

Δείτε επίσης: Στην κατάψυξη από την επέλαση της «Μήδειας» – Η κατάσταση σε όλη τη χώρα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί