Δ. Φραγκάκης: Τα υδροπλάνα θα αναβαθμίσουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν των Χανίων

Δήλωση του ΓΓ του ΕΟΤ με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για την ίδρυση υδατοδρομίου στην Κίσσαμο:

«Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την ίδρυση υδατοδρομίου στην Κίσσαμο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα συνολικά για τα Χανιά. Έχω παρακολουθήσει πολύ στενά την εξέλιξη της υπόθεσης των υδροπλάνων σε όλη τη χώρα από το 2012, αλλά ειδικά στα Χανιά, το υδατοδρόμιο κινδύνευσε να γίνει άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τον τόπο μας. Τώρα, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τη χάσουμε.

Τα υδροπλάνα, πέραν των άλλων, θα αναβαθμίσουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν των Χανίων, καθώς θα συνδέσουν ευέλικτα και γρήγορα το νομό με νησιά, με την Πελοπόννησο και με άλλες περιοχές της Κρήτης. Ακόμα και τον ίδιο το νομό Χανίων θα μπορούν να εξυπηρετήσουν καθώς, εκτός του κεντρικού υδατοδρομίου, θα ιδρυθούν και τα λεγόμενα υδάτινα πεδία σε διάφορα σημεία, όπου θα μπορούν να προσθαλασσώνονται υδροπλάνα με ασφάλεια.  

Τα Χανιά μπαίνουν στο χάρτη ενός ευρύτερου δικτύου, που θα δώσει άλλη δυναμική σε μεταφορές και τουρισμό. Γι’ αυτό οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στα Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ, στο Λιμενικό Ταμείο ΝΧ, αλλά και σε όσους πίστεψαν στο εγχείρημα και εργάστηκαν για αυτό.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί