Δ. Φραγκάκης: Αξιοποιούμε όλα τα υγειονομικά «όπλα» και τα τεχνολογικά εργαλεία για την ανάκαμψη του τουρισμού

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ στην 1η υβριδική έκθεση Greek Panorama

«Αξιοποιούμε όλα τα υγειονομικά όπλα και τα εργαλεία, που μας δίνει η τεχνολογία για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης Greek Panorama.

Ανοίγοντας την πρώτη υβριδική έκθεση που πραγματοποιείται στην χώρα μας, ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε ζωντανά από το στούντιο τους διοργανωτές για την πρόσκληση στην Virtual Greek Panorama, την οποία χαρακτήρισε «έκθεση-θεσμό, που τα τελευταία χρόνια δίνει σημαντικές δυνατότητες προβολής για την Ελλάδα». 

«Η πανδημία αλλάζει τα πάντα στον παγκόσμιο τουρισμό, συνολικά. Προφανώς αλλάζει και τον τουρισμό μας, με έναν πολύ βίαιο θα έλεγα τρόπο. Είμαστε όμως όλοι μας υποχρεωμένοι να μην μείνουμε ακίνητοι, μπροστά στις δυσκολίες. Οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε και να ενεργούμε με βάση τις νέες επιταγές των καταστάσεων. Ακούμε την αγορά και συνεργαζόμαστε με τους φορείς του τουρισμού μας. Στον ΕΟΤ είμαστε σε ετοιμότητα, ήδη από την αρχή της πανδημίας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις» υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης.

Σχετικά με την νέα καμπάνια του ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι: «πήραμε την απόφαση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού να μην πάμε απλά σε μία κλασική καμπάνια για το 2021, αλλά να ακολουθήσουμε ένα τριετές στρατηγικό σχέδιο προβολής της Ελλάδας και του τουρισμού. Έχουμε καταρτίσει ένα αναλυτικό πλάνο, που προβλέπει αρκετά σενάρια, και μπορεί να προσαρμοστεί στα μεταβαλλόμενα δεδομένα. Το πλάνο αυτό θα αρχίσει να «ξετυλίγεται» και να υλοποιείται με την καμπάνια του 2021 η οποία σύντομα θα παρουσιαστεί». 

Σε ερώτηση για τη φετινή τουριστική σεζόν, ο κ. Φραγκάκης τόνισε ότι «η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι το κλειδί προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», για να καταλήξει με την επισήμανση ότι: «ο ανταγωνισμός το 2021 θα είναι σκληρός, ωστόσο είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε καλύτερα, σε σχέση με πέρυσι. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε φέτος όλα εκείνα τα όπλα, τα οποία δεν είχαμε το 2020: τους εμβολιασμούς, τα rapid tests αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Χαιρετισμό στην Virtual Greek Panorama απηύθυναν επίσης: ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος Federation of Hellenic Associations of Travel & Tourist Agencies (FedHATTA) και ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).

Σχετικά με την έκθεση Virtual Greek Panorama

Η Greek Panorama, αφού ταξίδεψε εδώ και χρόνια στην Ευρώπη προβάλλοντας τον τουρισμό της Ελλάδας, έγινε ‘’Virtual’’. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλο το χρόνο, προκειμένου να φέρει, κάθε μήνα την Ελλάδα σε επαφή με κύριες τουριστικές αγορές. Με συνεργάτη το Euronews ξεκίνησε το ταξίδι της με πρώτους σταθμούς την Πολωνία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις 22 Φεβρουαρίου 2021 θα συνδεθεί με την Ολλανδία και την Ιταλία. Ακολουθούν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Σκανδιναβία, οι ΗΠΑ, αλλά και ασιατικές χώρες. Σκοπός είναι να μην χαθεί η επικοινωνία και να αποτελέσει μια γέφυρα ακόμα και μετά την πάροδο τη πανδημίας, ώστε να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες διασύνδεσης, παράλληλα με τις δια ζώσης εκθεσιακές δραστηριότητες, όταν αυτές αποκατασταθούν.


Δείτε εδώ την πλατφόρμα της έκθεσης
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί