Στην αντεπίθεση ο Πολάκης μετά το κλείσιμο του μικροφώνου του στη Βουλή (Βίντεο)

Το μικρόφωνο έφτασε να κλείσει χθες στον Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλο Πολάκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά την ακρόαση της ηγεσίας του Υπ. Υγείας, του Υπ. Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής των ειδικών για την πανδημία (Β. Κικίλιας, Ν. Χαρδαλιάς, Π. Αρκουμανέας και Σ. Τσιόδρας).

Δείτε: Αφαίρεσαν τον λόγο από τον Πολάκη ενώ ρωτούσε Τσιόδρα – Κικίλια για τα φάρμακα που θα μείωναν θανάτους και διασωληνώσεις (Βίντεο)

Η ακρόαση αφορούσε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να εξεταστούν οι σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη ενός παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων από τον κορονοϊό εκ μέρους του ΕΟΔΥ, καθώς και αν οι καταγγελίες ήταν σε γνώση των άμεσων συνεργατών του Πρωθυπουργού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χωρίς καμία ανοχή, ο λόγος αφαιρέθηκε από τον πρώην αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη την ώρα που ρωτούσε για την εγκληματική κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην χορήγηση φαρμάκων που χρησιμοποιούν προηγμένες χώρες της Ευρώπης έχοντας κατορθώσει να μειώσουν το ποσοστό θανάτων και διασωληνωμένων από τον Covid-19.

Το γεγονός αυτό, στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη που από καιρό επισημαίνει τα ζητήματα αυτά στη Βουλή και στη δημοσιότητα, συνιστά προσπάθεια φίμωσης των διαφορετικών φωνών από τον πολιτικό και επιστημονικό κόσμο, που διαμαρτύρεται έντονα το τελευταίο διάστημα για εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της στη δημόσια υγεία και την οικονομία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθ. Μπούρας, είχε “φροντίσει” για μια πολύ “σφιχτή” και προστατευμένη για τα κυβερνητικά στελέχη διαδικασία, με ελάχιστους χρόνους (3 λεπτά) τοποθέτησης των Βουλευτών-μελών της Επιτροπής. Έφτασε δε στο σημείο να απειλήσει για διακοπή της συνεδρίασης επικαλούμενος παραβίαση του κανονισμού, όταν ο αν. τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε να μιλήσει χωρίς μάσκα από το βήμα μέσα στο προστατευτικό plexiglass, με τον Παύλο Πολάκη να του ανταπαντά «Πάρτε την πολιτική ευθύνη να κλείσετε τη συνεδρίαση». Στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο και με την απαράδεκτη αυτή διαδικασία που επιλέχτηκε την ώρα που οι πολίτες δεινοπαθούν και κινδυνεύουν χωρίς ουσιαστική ενημέρωση, ο Βουλευτής Χανίων κατάφερε να θέσει επιτακτικά κάποια αμείλικτα ερωτήματα σε πολιτικό, διαχειριστικό και επιστημονικό επίπεδο, χωρίς ουσιαστικά να λάβει απαντήσεις από τους κληθέντες…:

• Ο Παύλος Πολάκης στάθηκε στους χιλιάδες θανάτους που προκλήθηκαν από την μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης «μίας νόσου». Παραθέτοντας έγκυρα στοιχεία (βλ. σχετικό πίνακα παρακάτω) αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα το 2020 και την «ανεξήγητη» εκτόξευσή τους (πέραν όσων κατέληξαν από τον κορωνοϊό), συμπεραίνοντας ότι προκλήθηκαν «…από την ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος υγείας να καλύψει υπαρκτές υγειονομικές ανάγκες γιατί γίναμε σύστημα μίας νόσου». Από τον παρακάτω πίνακα του Υπ. Εσωτερικών συνάγεται μια μακάβρια στατιστική που δείχνει ότι οι θάνατοι το 2020 (135.472) απέχουν από τον μέσο όρο θανάτων της προηγούμενης 5ετίας (122.000) κατά 13.500 περίπου. Αν οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από κορωνοϊό το 2020 είναι περί των 5.750, τότε πώς εξηγείται η έκρηξη 7.500 και πλέον θανάτων σε ένα έτος;  

• Κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Υγείας ότι ψεύδεται όταν δηλώνει 9.000 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ. «Σε αυτές υπολογίζετε 1.200 άτομα μόνιμο λοιπό προσωπικό που προκηρύξατε (αφού νωρίτερα φροντίσατε να ακυρώσετε τη δική μας προκήρυξη) και δεν έχουν προσληφθεί ακόμα. Υπολογίσατε 1.100 που ήταν η προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς και προσωπικό. Υπολογίσατε 2.000 ανανεώσεις προσωπικού από την προκήρυξη 2Κ του 2018 που υπηρετεί ήδη και δεν είναι προσλήψεις. Οι πραγματικές προσλήψεις που συνιστούν προσθήκη προσωπικού είναι περίπου 3.500, ενώ μέσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται τα 1.000 άτομα στον ΕΟΔΥ που προσλήφθηκαν με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης (!)» τόνισε ο Π. Πολάκης, σημειώνοντας ότι ακόμα κι έτσι, αυτή τη στιγμή το προσωπικό ανέρχεται 98.500 άτομα ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 100.450.

• Αντικρούοντας στη συνέχεια τους ισχυρισμούς Κικίλια για τις 1200 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η χώρα, ανέδειξε την πραγματικότητα επισημαίνοντας όσα ανέφερε από το βήμα της Επιτροπής ο κ. Τσιόδρας. «Πού ήταν τόσα κρεβάτια ενώ πέθαιναν 100 άτομα την ημέρα και δεν πήγε πάνω από 600 ο αριθμός των διασωληνωμένων; Δύο φορές το παραδέχτηκε ο κ. Τσιόδρας» ανέφερε.

• Αναφερόμενος το Π. Πολάκης σε στοιχεία που λένε ότι 7 στα 10 θύματα από την Covid-19 έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, ρώτησε: «Πείτε μου από τους 5.800 θανάτους, πόσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ; Εγώ, λέω ότι οι 7 στους 10 πέθαναν εκτός ΜΕΘ».

• Απευθυνόμενος τέλος ο Παύλος Πολάκης στον υπουργό Υγείας και τον επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών, τους καταλόγισε ότι διαπράττουν «ένα βαρύ επιστημονικό και πολιτικό λάθος», αφού «…δεν υπάρχει κ. Τσιόδρα “καθαρή” επιστήμη. Υπάρχει επιστήμη που υπηρετεί το συμφέρον των ανθρώπων για δημόσια και δωρεάν υγεία και επιστήμη που υπηρετεί τα κέρδη των πολυεθνικών. Σας το φωνάζω εδώ και μήνες, μην ποντάρετε τα λεφτά σας στο εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΕΕ είναι στον “αέρα”. Δεν φταίνε οι εγκρίσεις κ. Πλεύρη» συνέχισε δηκτικά «…γιατί και το ρωσικό, το κινέζικο και το εμβόλιο της astra zeneca, σε ανθρώπους θα γίνουν. Όχι, σε γάιδαρους».

Κλείνοντας ο πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τόνισε ότι «…όταν βρισκόμαστε στη μάχη, χρειαζόμαστε σφαίρες και όχι οχυρωματικά έργα. Οι σφαίρες είναι το προσωπικό, οι ΜΕΘ, τα φάρμακα. Τα οχυρωματικά έργα, δηλαδή το εμβόλιο, γίνονται στην ανακωχή του πολέμου. Υλοποιείστε παράλληλα το πρόγραμμα του εμβολίου. Γιατί δεν φέρνετε τόσο καιρό τα φάρμακα για να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε την κολχικίνη, την ιβερμεκτίνη, τα αντισώματα που τώρα παραγγέλνει η Γερμανία και γενικά τις σύγχρονες ανοσοθεραπείες που έχει ήδη εγκρίνει ο FDA για τους πολύ βαρέως πάσχοντες;».

Παρά τη βροχή των ερωτημάτων που διατυπώθηκαν έστω και υπό την πίεση του χρόνου και την εμμονή του Προέδρου της Επιτροπής να διακόπτει τον Π. Πολάκη, τελικά μόνο ο υπουργός Υγείας δευτερολόγησε, απαντώντας σε ό,τι ο ίδιος έκρινε πρόσφορο, ενώ οι Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, και Αρκουμανέας δεν θέλησαν να απαντήσουν σε τίποτα άλλο, γεγονός που καταδεικνύει και τις κυβερνητικές προσδοκίες που εξυπηρέτησε η παρουσία τους στην Επιτροπή.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί