Κλήσεις σε μαθητές… να επισκεφθούν τη ΓΑΔΑ!

Όπως ανέδειξε η Πρωτοβουλία «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη» η αστυνομία στέλνει κλήσεις σε ανήλικους μαθητές να επισκεφθούν τη ΓΑΔΑ για να τους «υποβληθούν συστάσεις» για τις καταλήψεις σχολείων.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Αστυνομική έρευνα για μαθητές που μετείχαν σε καταλήψεις!- Δείτε το έγγραφο από άλλες εποχές…

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για την πρώτη «επιχείρηση» της αστυνομίας να εκφοβίσει μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις για την αυτονόητη προστασία τους.

Πριν λίγες ημέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο 46ο Λύκειο Αθηνών, σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας «Μένουμε Ενεργοί».

Μαθητές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο για να αναρτήσουν πανό κατάληψης βρέθηκαν χωρίς λόγο θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Κατά την καταγγελία, δέχτηκαν τραμπουκισμούς από τους αστυνομικούς ενώ υπό την απειλή όπλων αναγκάστηκαν να προσαχθούν το ΑΤ Εξαρχείων, χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους προσαγωγής τους και χωρίς να ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους.

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της, σε ανακοίνωση της διαψεύδει ότι έγιναν κλήσεις, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε μαθητές προκειμένου να τους υποβληθούν συστάσεις για καταλήψεις σχολείων.

Από την αστυνομία, υποστηρίζουν ότι το φωτοαντίγραφο του εγγράφου που εμπεριέχεται στις ανωτέρω αναρτήσεις αφορά σε κλήση ανηλίκου για συστάσεις, μετά από καταγγελία ανήλικης και γονέα της, για απειλές και εξυβρίσεις (δια ζώσης και διαδικτυακά) σε βάρος της ανήλικης, που δεν σχετίζονται με τις καταλήψεις. Ανάλογες κλήσεις, για το ίδιο θέμα, έχουν αποσταλεί και σε δυο ακόμα ανήλικους.

Πληθαίνουν τα περιστατικά

Ανεξάρτητα από το εν λόγω περιστατικό πάντως αυξάνονται οι καταγγελίες ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί εκφοβιστικές μεθόδους απέναντι στους μαθητές που μετέχουν στις καταλήψεις – ήδη σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει προσαγωγές – ενώ πριν λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο με αστυνομικούς να απειλούν μαθητές ότι θα τους συλλάβουν αν συνεχίσουν την κατάληψη.  Αντίστοιχα περιστατικά έγιναν και με «πρωταγωνιστές» γονείς αλλά και διευθυντές σχολείων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί