Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την άρνηση της ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης να καταδικάσει τον βιαστή της Μπεκατώρου

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την υπόθεση με τον βιασμό της Μπεκατώρου και την είδηση πως η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα στήριξης:

Δείτε: Κρήτη: “Πλάτες” της ΔΑΠ στον βιασμό της Μπεκατώρου!- Αρνήθηκε ψήφισμα στήριξης στην Ολυμπιονίκη!

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

Σάλος ξέσπασε χθες με την είδηση πως η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα στήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου το οποίο κατέθεσε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζεi την οργή και τη θλίψη της καθότι θα περίμενε κανείς μία ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση από νέους και νέες οι οποίοι ζουν στον ακαδημαικό χώρο και γνωρίζουν πολύ καλά πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα κακοποίησης, σεξισμού, παρενόχλησης γύρω μας.

Όλες κι όλοι μας οφείλουμε σεβασμό και υποστήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου και σε κάθε γυναίκα που έχει το θάρρος και τολμάει να μιλήσει για το βιασμό της. Σήμερα ήταν η Μπεκατώρου… Αύριο μπορεί να είναι η αδερφή μας, η φίλη μας, η κόρη μας. 

Κι αυτό γιατί η βία στον αδύνατο, η άσκηση βίας από τον ισχυρό, η βία ενάντια στη γυναίκα μέσα σε μια κοινωνία που επιζούν πολλά πατριαρχικά πρότυπα, είναι συνέπεια των ανισοτήτων που επικρατούν και οξύνονται στο πλαίσιο του πολιτικού μας συστήματος.

Δεκάδες γυναίκες και παιδιά υφίστανται καθημερινά κάποιου είδους βιασμό. Χρειάζεται περίσσιο θάρρος και δύναμη ψυχής μέχρι να υπάρξει η σχετική καταγγελία. 

Δεν αρκεί βέβαια μονάχα η καταδίκη των φαινομένων μέσω δηλώσεων.Απαιτείται ένα ισχυρό Κοινωνικό κράτος με παροχή προστασίας στα θύματα βίας.
Απαιτείται Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων, που θα τιμωρεί τους θύτες.
Απαιτείται Εκπαιδευτικό σύστημα, με ένταξη επιτέλους των θεμάτων ισότητας των φύλων και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Απαιτείται η εξάλειψη του σεξισμού και των διακρίσεων στον προφορικό και έντυπο λόγο, στην καθημερινότητα, για την υπέρβαση του προτύπου της ανδρικής εξουσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί