Μεγαλώνει η λίστα των αξιωματούχων του Τραμπ που παραιτούνται μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στο Καπιτώλιο

Μεγαλώνει ο κατάλογος των αξιωματούχων του Τραμπ που παραιτούνται μετά τα πρωτοφανή επεισόδια και την εισβολή ακροδεξιών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Χθες το απόγευμα, ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Ματ Πότινγκερ υπέβαλε την παραίτησή του ως απάντηση στην αντίδραση του Αμερικανού προέδρου στην εισβολή των ακροδεξιών. Ο ίδιος αποτέλεσε κορυφαίο αξιωματούχο στην χάραξη της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Κίνα κατά τη διακυβέρνηση Τραμπ.

Παράλληλα, κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήρισε τον Τραμπ ως έναν «ολοένα και πιο απομονωμένο» άνθρωπο προσθέτοντας ότι οι «αξιωματούχοι Εθνικής Ασφάλειας που είναι πιστοί στον όρκο τους στο Σύνταγμα θα παρακολουθούν έως την ημέρα της Ορκωμοσίας και τότε θα μεταβιβάσουν την εξουσία στον νομίμως εκλεγέντα νέο πρόεδρο».

Χθες παραιτήθηκαν επίσης δύο υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Μελάνια Τραμπ. Η Στέφανι Γκρίσαμ παραιτήθηκε από τη θέση του προσωπάρχη της Πρώτης Κυρίας.

«Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα στην αποστολή της κας Τραμπ να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο και περήφανη για τα πολλά επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης», σημείωσε η ίδια.

Η Στ. Γκρίσαμ, πριν γίνει προσωπάρχης της Μελάνια Τραμπ διετέλεσε για ένα χρόνο εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την παραίτησή της έχει υποβάλει και η αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρμόδια για τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, Ρίκι Νισέτα όπως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Μάθιους.

Ακόμη, σύμφωνα πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία αναμένεται η παραίτηση και του αναπληρωτή προσωπάρχη Κρις Λίντελ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί