Χιλιάδες μαθητές έχουν μαζέψει υπογραφές για την απομάκρυνση της Κεραμέως

Χιλιάδες μαθητές, έχουν ήδη υπογράψει το αίτημα για την «άμεση απόλυση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, της Νίκης Κεραμέως, στο Avaaz. Ο λόγος είναι τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται στο χώρο της Παιδείας, οι αλλαγές που προωθεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα επιφέρουν σημαντική μείωση των εισακτέων,  αλλά, όπως τονίζουν, και η αδιαφορία και η άρνηση της υπουργού Παιδείας να κάνει διάλογο για όλα αυτά. 

Πιο αναλυτικά, στο συγκεκριμένο αίτημα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «στους 18 μήνες ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποδειχθεί όχι μόνο ανίκανη αλλά και απειλή για τους μαθητές», για 7 λόγους:

  1.  Αδιαφορεί για τα προφανή προβλήματα της τηλεκπαιδευσης.
  2.  Ειναι υπεύθυνη για τα ημίμετρα που πάρθηκαν στα σχολεία όσο λειτουργούσαν.
  3.  Αρνείται να κάνει διάλογο με τους μαθητές.
  4. Έλαβαν χώρα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά ανήλικων μαθητών τους τελευταίους μήνες.Περίτρανο παράδειγμα το περιστατικό στο Υπουργείο Παιδείας 9 Οκτωβρίου
  5. Γίνονται ανούσιοι αιφνιδιαστικοί πειραματισμοί με την αλλαγή της νομοθεσίας έξι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  6. Επαναφέρεται η οπισθοδρομική Τράπεζα Θεμάτων.
  7.  Υπάρχει χρονοτριβή στην ανακοίνωση της νέας ύλης.

     
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη κίνηση στο Avaaz έχει γίνει και για την τροπολογία που εξισώνει τα πτυχία πανεπιστημίων με αυτά των κολεγίων, με επίσης χιλιάδες ανθρώπους να έχουν υπογράψει, την ώρα μάλιστα που τόσο το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) όσο και το Οικονομικό Επιμελητήριο έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί