Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου: Ένας για όλους και όλοι για έναν

«… τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή, γροθιά μου η γροθιά σου, δίπλα φίλε στάσου, η πείνα είναι ντροπή…»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου εκφράζει την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη  σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους. Μπροστά στις γιορτές συγκεντρώνουμε είδη τροφίμων και παιχνίδια για τα παιδιά, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες οικοδόμων που τα έχουν ανάγκη.

Σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους, εν μέσω πανδημίας και lockdown, χιλιάδες συνάδελφοι είναι άνεργοι και χωρίς κανένα εισόδημα. Πολλοί οικοδόμοι που δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή και στα μικρά ιδιωτικά έργα παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων, παρόλο που ένα μεγάλο μέρος έχει διακόψει την εργασία του λόγω του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια ευρώ στα “μεγαθήρια” του κλάδου των Κατασκευών, στους κλινικάρχες και συνολικότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, που μετά από κινητοποιήσεις καταφέραμε να ενταχθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των συναδέλφων στην οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Στις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, στη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία στο υπουργείο Εργασίας και στα υπομνήματα που έχουν σταλεί κατ’ επανάληψη, συνεχίζει να μη δίνει σαφείς απαντήσεις και με διάφορες προφάσεις να υπεκφεύγει του θέματος.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το Συνδικάτο μας υψώνει το ανάστημά του

Εκφράζουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους τους συναδέλφους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους. Μπροστά στις γιορτές συγκεντρώνουμε είδη τροφίμων και παιχνίδια για τα παιδιά, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες οικοδόμων που τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαχητικά, οργανωμένοι στο Συνδικάτο μας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλους τους οικοδόμους που πλήττονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στο Συνδικάτο  για προβλήματα που αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής τους: Τη δουλειά, την υγεία, την τηλεκπαίδευση των παιδιών τους, την απειλή για πλειστηριασμό του σπιτιού τους, για διακοπή ρεύματος, νερού κλπ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να συμβάλουν από το υστέρημά τους, για να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας».  

Τα είδη που συγκεντρώνονται

  • Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κ.λπ.)
  • Όσπρια
  • Ζυμαρικά
  • Κονσέρβες
  • Φρούτα
  • Νωπά λαχανικά και κρεατικά
  • Παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και παιχνίδια.

 «Ένας για όλους και όλοι για έναν»

«Με όπλο τον αγώνα μας, τη συλλογική δράση και διεκδίκηση και με ασπίδα την ενότητα των εργαζομένων και την ταξική αλληλεγγύη κάνουμε πράξη το “Ένας για όλους και όλοι για έναν”.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν λύνονται τα προβλήματα μόνο με την αλληλεγγύη. Θέλουμε να μείνουμε γεροί και δυνατοί για να μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας. Γι’ αυτό δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και αντιστέκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική που μας θέλει ανοργάνωτους, υποταγμένους, για να κονομάνε οι κατασκευαστικοί όμιλοι και οι μεγαλοεργολάβοι.

Έτσι θα συνεχίσουμε, περνώντας στην αντεπίθεση για όλα όσα μας ανήκουν, για να επιβάλουμε το δίκιο μας.( Για προσφορές ειδών αλλά και για διάθεση αλληλεγγύης θα μπορεί κάποιος να απευθύνεται στα παρακάτω τηλέφωνα 6980932320 Στάθης Λουκάκης  6978134861 Γιάννης Γάλλιος  στο γραφείο του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Εργατικό κέντρο κατά τις μέρες :από Παρασκευή 18/12 έως  Τετάρτη 23/12 και ώρες από τις 05μ.μ έως 08μ.μ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί