Επικοινωνία Συντυχάκη με Αυγενάκη και Μαυρωτά

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ  Γιώργο Μαυρωτά

Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ  Γιώργο Μαυρωτά, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τέθηκαν δύο επίκαιρα και καθ’ όλα επείγοντα ζητήματα που αφορούν τον αθλητικό κόσμο, τον σωματειακό αθλητισμό γενικότερα.

Πρώτον, την απαράδεκτη καθυστέρηση στη χορήγηση της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης σωματείων, αθλητών και εργαζομένων.

Αποτελεί εμπαιγμό, ο υπουργός να εξαγγέλλει την οικονομική τους ενίσχυση, να είμαστε στο τέλος του 2020, τα σωματεία να μην έχουν δει δεκάρα τσακιστή και να ακούν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Απαιτήσαμε, ως ΚΚΕ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ όλα τα σωματεία που είχαν αγωνιστική δραστηριότητα, πριν την εμφάνιση της Πανδημίας καθώς και αθλητική αναγνώριση, να ενισχυθούν με βάση τα τμήματα και τα αθλήματα που καλλιεργούν, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, αστερίσκους και δικαιολογίες. Το ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!

Δεύτερον, τις αδικαιολόγητες και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της εγγραφή των σωματείων, όπως οι δυσκολίες τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους με τη ΓΓΑ, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις ως προς την ορθή και έγκαιρη υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών και με δεδομένο ότι οι προθεσμίες δημιουργούν ασφυκτική πίεση και οικονομική αιμορραγία σε σωματεία και αθλητές. Χιλιάδες εργαζόμενοι έμμεσα και άμεσα βρίσκονται σε δεινή θέση, αγωνιώντας για το εργασιακό τους μέλλον. 

Αντί δηλαδή το Υπουργείο να διευκολύνει τα σωματεία, στην πράξη τους βάζει εμπόδια, δίνοντάς τους μόνο μια ευκαιρία για να προσκομίσουν τα κατάλληλα έγγραφα, ενώ με την δεύτερη  προσπάθεια τους κόβει, λες και είναι μαθητούδια που δίνουν σχολικές εξετάσεις.

Από τα 5.211 σωματεία που έχουν προεγγραφεί, έχουν ελεγχθεί τα 3.270 και έχουν οριστικά εγκριθεί μέχρι σήμερα, τα 1.661. Οι αριθμοί από μόνοι τους, καταδεικνύουν με σαφήνεια την μεγάλη καθυστέρηση, που επιβεβαιώνει την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των σωματείων και μάλιστα μέσα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Διαπιστώνουμε, ότι την ευθύνη των καθυστερήσεων δεν την έχουν τα σωματεία λόγω έλλειψης γνώσεων ή σκοπιμότητας. Άλλωστε, ποιο σωματείο επιδιώκει τον εκούσιο αποκλεισμό του, από το Μητρώο ; Το αντίθετο μάλιστα! Όπως επίσης, την ευθύνη δεν την έχουν ούτε η εργαζόμενοι των υπηρεσιών της ΓΓΑ. Την ευθύνη εξ ολοκλήρου την έχει ο υφυπουργός, το επιτελείο του και η κυβέρνηση, που προσέλαβαν ιδιωτική εταιρεία με κόστος 40.000 ευρώ (!!), υποτίθεται για την καλύτερη διαχείριση του Μητρώου, ενώ θα μπορούσαν οι ίδιες οι υπηρεσίες της ΓΓΑ, με το δυναμικό που διαθέτουν ή αν δεν επαρκεί να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, για να διεκπεραιώσει τη σύνταξη του Μητρώου. Ο απώτερος στόχος του υφυπουργού και της κυβέρνησης είναι ο αποκλεισμός σωματείων από το δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών και ο διορισμό ημετέρων από τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.. 

Το ΚΚΕ δικαιώνεται για τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό αθλητισμού, για τα αδιέξοδα που έχουν προκύψει και την απαράδεκτη, αυταρχική και αντιδημοκρατική μεθόδευση αποκλεισμού χιλιάδων αθλητικών σωματείων και αθλητών από τις εκλογικές διαδικασίες.

Το ΚΚΕ, καλεί την κυβέρνηση και το υφυπουργό, να σταματήσουν τον βοναπαρτισμό τους και να αφήσουν τα σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες να κάνουν εκλογές με βάση την αθλητική αναγνώριση και την αθλητική δραστηριότητα, όπως ομόφωνα ζήτησε με απόφασή της η ΕΟΕ. Το μητρώο να παραμείνει ανοιχτό σε όλα τα σωματεία και να απλουστευτούν οι διαδικασίες πρόσβασης και ολοκλήρωσης.

Για όλα τα παραπάνω, το ΚΚΕ θα καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού.»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Επικοινωνία Συντυχάκη με Αυγενάκη και Μαυρωτά”

  1. Anti-logos

    Πολύ ενδιαφέρον θα έχει να μας πει ο Συντυχάκης, με ποιο τρόπο μπόρεσε να ……. ….”επικοινωνήσει” με Αυγενάκη – Μαυρωτά. Καταπληκτικό, μπράβο Μανώλη…….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί