Δεκάδες κρούσματα στις Φυλακές Λάρισας: Τι καταγγέλλει κρατούμενος που βρέθηκε θετικός – «Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους»

Πάνω από 40 θετικά κρούσματα κορονοϊού έχουν βρεθεί ήδη στις Φυλακές Λάρισας μέχρι τώρα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο έλεγχος.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, που ενώ η επίσημη χωρητικότητά της είναι 554 θέσεων χθες είχε 729 κρατούμενους με ποσοστό υπερπλήρωσης 131%.

Τα τεστ έγιναν μετά από διαμαρτυρία των κρατουμένων, καθώς αρνήθηκαν να μπουν στους θαλάμους μέχρι να διασφαλιστεί ότι θα γίνουν.

Αγώνας μεταξύ ζωής και θανάτου

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, από την αρχή της πανδημίας πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για την προστασία των κρατουμένων με αποτέλεσμα μάλιστα να του κόψουν τα μεροκάματα ως… τιμωρία. Ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά ότι αυτός ο αγώνας είναι μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ο Β. Σταθόπουλος θα οδηγηθεί στην απομόνωση, σε ένα χώρο που δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολα ενώ έχει ήδη χάσει ένα νεφρό και έχοντας και αναπνευστικά προβλήματα από παλαιότερο ατύχημα.

Η δήλωσή του:

«Αν είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει ακόμα η ποινη για θανατική καταδίκη στην Ελλάδα και μαλιστα σε ανθρώπους που κρατουντε με μονα πραγματικά στοιχεια την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη, αν είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει θανατική καταδίκη για τα πολιτικα φρονηματα, να μην μεινει η εγκληματική διαχειριση του covid δίχως κανένα πολιτικο κόστος, αν η εκδικητικότητα των αρχών στοχεύει τελικά στη φυσική μου εξόντωση.

Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους, οι κατάσταση στις φυλακές δεν είναι ανευθυνότητα, είναι ένα διαρκές έγκλημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί