Έπεσε τοίχος σχολείου από την κακοκαιρία στην Κρήτη (Βίντεο)

Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα

Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα σήμερα στη Σητεία.

Μέρα μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της μεγάλης βροχής, κατέρρευσε το τοιχίο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας. Η βροχή από τη μια αλλά και το γεγονός ότι είχαν σχολάσει οι μαθητές, αλλά και η καραντίνα που έχει επιβληθεί και δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη κυκλοφορία έγιναν ήταν ένας ακόμα λόγος ώστε με την κατάρρευση του τοιχίου στον κεντρικό δρόμο εισόδου της πόλης να μην έχουμε νεκρούς.

Σοκαρισμένος ο δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης βρέθηκε άμεσα στο σημείο και με την βοήθεια της αστυνομίας που έκλεισε άμεσα την είσοδο της πόλης αλλά και της πυροσβεστικής, επέβλεψε παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Παπαδάκη την προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος.

Πρόβλημα θα είναι η σήμανση του σημείου αφού τα μπάζα δεν μπορούν να απομακρύνουν άμεσα, όπως επείσης και οι πέτρες του τοιχίου που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση.

Ο Δήμαρχος συναισθηματικά φορτισμένος, αφού είναι απόφοιτος του 2ου Δημοτικού, μίλησε για πιθανό παλαιό πρόβλημα που δεν είχε φανεί για να διορθωθεί. Φυσικά σημαντική είναι και η αισθητική ζημιά στο παλαιό τοιχίο αλλά περισσότερο η ασφάλεια για τους μαθητές του σχολείου αλλά και το ίδιο το κτήριο.

sitiapress.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: ‎Paulos Koutoukiadis‎ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί