Ακόμη 4 νεκροί από τον ιό στην Ελλάδα – Έφτασαν τους 440

Στους 440 έφτασαν πλέον οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας, καθώς άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα. Ασφυκτική πίεση στην Αττική από τους διασωληνωμένους.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί κατέληξε ένας 71χρονος στον «Ευαγγελισμό». Νοσηλευόταν διασωληνωμένος και είχε διακομιστεί στη ΜΕΘ από το «Αγία Όλα» στα τέλη Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, κατέληξε ένας 59χρονος στο «Ασκληπίειο» Βούλας, ενώ ένας 70χρονος απεβίωσε στο «Σισμανόγλειο» και μια 88χρονη στην «Παμμακάριστο».

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 306 νέα κρούσματα του φονικού ιού με τα 165 να καταγράφονται στην Αττική.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε στον κομβικό αριθμό 100, προκαλώντας ανησυχία για τις αντοχές που έχουν οι ΜΕΘ, με την πίεση στην Αττική να είναι αρκετά μεγάλη.

Σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων μίλησε στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας είναι σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού, εκτός από την Αττική, όπου το σύστημα είναι επιβαρυμένο.

Ο κ.Γώγος, σημείωσε πως αρκετά φάρμακα πλέον βοηθούν τους ασθενείς και όπως ανέφερε ο κ. Γώγος προστίθενται και νέα εργαλεία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί