Μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη πρόκριση στα «πλέι οφ» του Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας, κόντρα στα προγνωστικά, την Μπενφίκα με 2-1. Στην επόμενη φάση η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Κρασνοντάρ  σε διπλά ματς και το πρώτο ματς εκτός έδρας.  

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο 20λεπτο η Μπενφίκα είχε την καθολική υπεροχή στο α’ ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με 72% – 28% κατοχή για την πορτογαλική ομάδα και τρεις σημαντικές ευκαιρίες για τους «αετούς» . Στο 27’ κεφαλιά του Σεφέροβιτς έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς, που στο 29’ είδε τον «κεραυνό» από το σουτ-φάουλ του Πίζι να καταλήγει στην συμβολή των δοκών από τη δεξιά πλευρά. Στο 43’ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Πεντρίνιο έξω από την περιοχή.  

Στο 57’ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σουτ του Έβερτον μέσα από την περιοχή και στο 62’, ο ανεβασμένος στο β’ ημίχρονο ΠΑΟΚ πέτυχε το 1-0 με δημιουργό και – ουσιαστικά – σκόρερ τον Γιαννούλη. Ο αριστερός μπακ του «δικεφάλου» έκανε και κούρσα και τροφοδότησε τον Άκπομ στην πλάτη της άμυνας της Μπενφίκα και στην παράλληλη σέντρα του Άγγλου επιθετικού, ο Γιαννούλης ακούμπησε την μπάλα, για να χτυπήσει στον Βερτόνχεν και να καταλήξει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.  

Το 2-0 δημιούργησε στο 75’ και πάλι ο Γιαννούλης, με μια ακόμη κούρσα και μεταβίβαση στον Ζίβκοβιτς, με τον πρώην παίκτη της Μπενφίκα να στέλνει με συρτό αριστερό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα και να μην πανηγυρίζει. Στο 80’ ο Ζίβκοβιτς έκανε μια ακόμη σωτήρια απόκρουση σε κοντινή προβολή του Γκριμάλδο και νικήθηκε για μοναδική φορά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από γυριστή κεφαλιά του Ράφα Σίλβα (2-1).  

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, ΕλΚαντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66’ Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80’ Εσίτι ), Άκπομ (70’ Σφιντέρσκι).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ (81’ Ράφα Σίλβα), Έβερτον, Σεφέροβιτς (72’ Βινίσιους), Πεντρίνιο (65’ Νούνιες).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί