Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο κορονοϊός, το lockdown και η περιπέτεια της εξεταστικής στο Τμήμα Υπολογιστών

Γράφει στο Candiadoc φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Oλα καλώς… βαίνουν στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών… .

Μετά την ερασιτεχνική αντιμετώπιση κρούσματος που υπήρχε (απολύμανση του τμήματος και επειδή εφαρμόζονταν όλα τα μέτρα δεν υπάρχει άλλος κίνδυνος για του φοιτητές) και αφού συνεχίστηκε κανονικά η εξεταστική μέχρι την επόμενη μέρα που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα lockdown, τελικά ανακοινώθηκε ότι ή εξεταστική αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας..

Πολλοί καθηγητές θέλοντας να ξεμπερδεύουν με τα μαθήματά τους αναγκάστηκαν και έκαναν online εξέταση. Κάποιοι άλλοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι μετά τις 15 Σεπτέμβρη θα είμαστε σαν να μην υπάρχει lockdown και είχαν σκοπό να το συνεχίσουν με τα δια ζώσης με στόχο στις 21 Σεπτέμβρη να ξεκινήσει το εξάμηνο.

Η νέα παράταση όμως δεν έφερε αλλαγές, αναβλήθηκε η εξέταση και ανακοινώθηκε ότι θα ξαναγίνει δια ζώσης σε 9 μαθήματα μόλις λήξουν τα μέτρα. Λοιπόν έχουμε 9 μαθήματα, τα περισσότερα κορμού, και βασικά προαπαιτούμενα στις αλυσίδες, τα οποία θα πρέπει να γίνουν δια ζώσης τον Οκτώμβρη.

Όλα αυτά έχουν ως αποτελέσματά δεκάδες email σε καθηγητές αναφέροντας ότι δεν μπορούν να γίνουν με αυτά τα μέτρα εξετάσεις, ότι φοιτητές να κλείνουν συνεχώς εισιτήρια και πάντα να τα ακυρώνουν χωρίς να παίρνουν πάντα τα λεφτά τους πίσω, άτομα που μένουν εκτός Κρήτης και να πρέπει να πάρουν άδεια από την δουλεία τους και τέλος άτομα που τους μένουν ένα δύο μαθήματα για πτυχίο. Μαντέψτε πού πήγαν όλα τα email? Στον κάδο των αχρήστων.

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο δυστυχώς, αλλά πλέον η κατάσταση έχει αρχίζει και ξεφεύγει. Το εξάμηνο δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει και δεν παίρνουμε καμία απάντηση από τους ιθύνοντες γιατί δεν ακούγεται κανένα αίτημα από τους φοιτητές και γιατί δεν υιοθετούν την λύση της online εξεταστικής ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το εξάμηνο

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί