Το συγκινητικό δημόσιο «ευχαριστώ» των γονιών του Βασίλη Μάγγου

Με μια συγκινητική δημόσια επιστολή τους οι γονείς του Βασίλη Μάγγου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους συντρόφους του γιου τους που έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στον Βόλο, αλλά και σε όσους τους συμπαρίστανται σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σε ανακοίνωσή της οικογένειας Μάγγου αναφέρονται τα εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους/ες όσοι/ες αυτές τις σκληρές μέρες για μας και την κοινωνία, με οποιοδήποτε τρόπο, μας συμπαραστέκονται αμέριστα:

-Τους φίλους/ες και συναγωνιστές/τριές του, που ήταν δίπλα του πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αισθανόμαστε περήφανοι που οι σύντροφοί/σες του τον μετέφεραν στους ώμους τους και τον κράτησαν τόσο ψηλά-όσο κρατούν και τις ιδέες τους- στην τελευταία πορεία του προς το κοιμητήριο και την αιωνιότητα!

-Τους φίλους/ες και συγγενείς της οικόγενειάς μας.

-Τους μαθητές/τριες μας από το Βόλο, τη Σκιάθο, την Εύβοια και την Τήλο.

-Τους συναδέλφους/σες μας και όλους τους φορείς που πήραν θέση με ψηφίσματα.

-Το Μορφωτικό Σύλλογο Ελάτειας Λάρισας και τους συγχωριανούς/ές μας, που άφησαν τις δουλειές τους και έτρεξαν στο Βόλο.

-Όλους τους ανθρώπους, τις Συλλογικότητες και τα Κινήματα, που από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από άλλες χώρες του κόσμου, μας δηλώνουν τη στήριξή τους.

Ο Βασίλειος, μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, έζησε για ένα μήνα ταλαιπωρημένος σωματικά και ψυχικά και με το πικρό παράπονο, ότι σ΄αυτή τη χώρα -από την οποία λένε ότι κατάγεται η δημοκρατία-κανένας υπεύθυνος ούτε είδε, ούτε άκουσε, ούτε ασχολήθηκε με τον αναίτιο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, τα οποία συνέβησαν (Κυριακή 14 Ιουνίου 2020) την ώρα που έτρεχε να συμπαρασταθεί-διαμαρτυρηθεί έξω από τα δικαστήρια σε συλληφθέντες συμπολίτες, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της προηγούμενης μέρας και οι οποίοι, όπως και ο ίδιος, απαιτούσαν καθαρή ατμόσφαιρα για την πόλη του Βόλου.

Τώρα πια…

Βάλσαμο στην ψυχή μας και Κεράκι στη μνήμη του είναι η τεράστια απήχηση που έχουν οι Ιδέες και οι Αγώνες του παιδιού μας Βασίλειου, για έναν Καλύτερο και πιο Δίκαιο κόσμο…»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί