Σ. Βαρδάκης: Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης οδηγεί σε κατάφωρη παραβίαση του θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι

«Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο δεν στρέφεστε μόνο κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Περνάτε ένα ζοφερό και απαισιόδοξο μήνυμα στους νέους ανθρώπους: Απαγορεύεται να διεκδικείς, να υπερασπίζεσαι, να διαφωνείς. Πρέπει μόνο να συμμορφώνεσαι με τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης»

«Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης οδηγεί σε κατάφωρη παραβίαση του θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι, επιφέροντας ταυτόχρονα και μια σειρά άλλων παραβιάσεων, όπως  της ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης γνώμης, της άσκησης κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων» τόνισε κατά την τοποθέτησή του, στην ολομέλεια της Βουλής, για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε ότι η ΝΔ θα μείνει στην ιστορία, ως η Κυβέρνηση που μετά τη Χούντα, νομοθέτησε την καταστολή των αγώνων των πολιτών της νέας γενιάς, ξεχνώντας ότι με αγώνες θεμελιώθηκε η Δημοκρατία, κατοχυρώθηκαν οι ατομικές ελευθερίες, ενισχύθηκαν τα κοινωνικά δικαιώματα. 

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κυκλοφοριακή όχληση, η διαφύλαξη των πολιτών, η προστασία της κοινωνίας και των περιουσιών, αποτελούν προσχήματα για να παγιώσει η Κυβέρνηση το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησής της, ως συνέχεια της πολιτικής του επιτελικού της κράτους, που με κάθε τρόπο και με κάθε γρανάζι του συστήματος φιμώνει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, οποιαδήποτε αντίδραση.

Ο κ. Βαρδάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι σπεύδει να τακτοποιήσει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις, που θα ενταθούν τους επόμενους μήνες και οι οποίες αποτελούν αποτελέσματα της ασφυξίας που προκαλούν οι ίδιοι με την πολιτική τους στην οικονομία και όχι μόνο. Όμως όπως τόνισε, την απάντηση της η Κυβέρνηση θα την πάρει από τους ανέργους που ξαναστέλνονται στα συσσίτια, από τους φτωχούς γίνονται φτωχότεροι, από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που χωρίς κανένα μέτρο στήριξης, λόγω και του κορωνοϊού, δεν μπορούν να επιβιώσουν, από τους αφανείς ήρωες, οι οποίοι όμως αφέθηκαν έξω από τα βαρέα και ανθυγιεινά, από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό, που απαξιώνονται από την Κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία.  

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο δεν στρέφεστε μόνο κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Περνάτε ένα ζοφερό και απαισιόδοξο μήνυμα στους νέους ανθρώπους: Απαγορεύεται να διεκδικείς, να υπερασπίζεσαι, να διαφωνείς. Πρέπει μόνο να συμμορφώνεσαι με τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όσο και αν προσπαθείτε να φιμώσετε τον ελληνικό λαό, να καταπατήσετε δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες του λαού μας, δεν πρόκειται να τα καταφέρετε. Θα μας βρείτε απέναντι, θα βρείτε απέναντι όλους τους εργαζόμενους, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα ήδη αρχίσατε προ πολλού να καταπατείτε. Θα βρείτε απέναντί σας τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, τους πολίτες που βλέπουν τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, τους ανέργους και όλες τις ευπαθείς ομάδες, που αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνησή σας ως βάρη της κοινωνίας και όχι ως αναπόσπαστο κομμάτι. Θα βρείτε απέναντί σας τους νέους, που βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, θα πείτε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, που απεργούν εδώ και δέκα μέρας, να μην διαμαρτύρονται, να μην συναθροίζονται, να μην διαδηλώνουν, όταν από δική σας ανικανότητα δεν επεκτείνονται οι συμβάσεις τους, οδηγώντας τους με αυτό τον τρόπο στην φτώχεια και την εξαθλίωση; 

Δεν ξέρετε ούτε από φτώχεια ούτε από πείνα, όπως δεν ξέρετε πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που του έχετε στερήσει τη δυνατότητα να ζήσει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Όσους νόμους και να ψηφίσετε, τους ανθρώπους αυτούς που τους οδηγείτε καθημερινά στην εξαθλίωση δεν μπορείτε να τους φιμώσετε.

Εμείς θα είμαστε κοντά τους, θα είμαστε δίπλα τους, θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία, στις πλατείες, στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις όλων εκείνων που παλεύουν για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Παρακολουθήστε το βίντεο από την τοποθέτηση του κ. Βαρδάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί