Ο εγκέφαλος του κυκλώματος που προωθούσε ανήλικες σε πρώην υπουργό της ΝΔ

Ο εγκέφαλος του κυκλώματος κάνει μπίζνες, εκβιάζει, διορίζει και συντρώγει με πρώην κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και βαρόνους της νύχτας.

Δείτε:

Το γαλάζιο παρακράτος που ξεκινά από τη νύχτα και φτάνει μέχρι τα υπουργικά γραφεία

Φίλος και στέλεχος του Λοβέρδου, εμπλεκόμενος με τον εγκέφαλο του παρακράτος που κατέγραψε η ΕΥΠ

Οι απίστευτοι διάλογοι που αποκαλύπτουν το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε απλωθεί μέχρι και στον Άρειο Πάγο

Μαστροπεία, ναρκωτικά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εξυπηρετήσεις υπουργών: Ο ποινικός βίος και πολιτεία του κυρίου Λ. και του συνεταίρου του

Μέχρι και ανήλικη προωθούσε σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η μικρή κοπέλα είναι διαθέσιμη για ερωτική συνεύρεση. Πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο που συνδέεται με διάφορες εταιρείες, μεταξύ αυτών και μια εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το documentonews.gr. Το κορίτσι είναι μόλις 17 ετών και πηγαίνει σχολείο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον πρώην υπουργό. 

Ο διάλογος που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ είναι χαρακτηριστικός:

Εγκέφαλος: Εχω ένα παρτουζάκι 17 χρόνων να σου φύγει το μυαλό, για το ξύλο που θέλει δεν φαντάζεσαι.

Πρώην υπουργός: Εμφάνιση, φωτογραφία.

Εγκέφαλος: Θα σ’ το στείλω τώρα… Πώς το είδες;

Πρώην υπουργός: Καλό, αλλά πολύ έκφυλο.

Εγκέφαλος: Ρε μαλάκα, 17 χρόνων είναι.

Πρώην υπουργός: Δεν είναι…

Εγκέφαλος: Ακούς τι σου λέω εγώ; Πάει σχολείο.

Πρώην υπουργός: Καλό είναι.

Εγκέφαλος: Τέτοια παρτούζα δεν έχω κάνει. Τώρα είναι στη Λιβαδειά με τον πατέρα και τη μάνα της, μόλις γυρίσει θα το κανονίσουμε να κλείσεις ένα δωματιάκι να μας επισκεφτεί.

Τους παρείχε κάλυψη μέσω εταιρειών

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο πρώην υπουργός και ο εγκέφαλος έχουν μεγάλη οικειότητα. Μαζί συνομιλούν τον Οκτώβριο του 2016 για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το κόμμα τις εκλογές θα ήθελε να αναλάβει θέση στο οικονομικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Εκβιασμοί με τον «συνέταιρο»

Κατά τις συνομιλίες με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο αποκαλεί «συνέταιρό του», επίσης ελεγχόμενο, πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελιάς και κουμπάρο του, ο εγκέφαλος προτείνει να βάλουν μπροστά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, που έχει «μεγάλες εταιρείες», και εικονικά να του παραχωρηθεί το μάνατζμεντ μαγαζιού ώστε να εκβιάσουν μια γυναίκα που συνδέεται με νυχτερινό κέντρο. «Θα την κυνηγήσουμε μέχρι να πουλήσει μαύρο χιόνι» αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τον εγκέφαλο να υποστηρίζει ότι ήδη έχει ενημερώσει τον πρώην υπουργό, ο οποίος μάλιστα συναινούσε.

Με πρώην υπουργούς και βουλευτές

Επαφές και με άλλα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ είχαν οι δύο πρωταγωνιστές των συνομιλιών, ο εγκέφαλος και ο «συνέταιρός του», οι οποίοι ελέγχονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζονται να συνδιαλέγονται μαζί τους για σειρά από ζητήματα, ένας μάλιστα ακόμη και για έκνομες δραστηριότητες, να συναντιούνται και να κάνουν ρουσφέτια σε γνωστούς και φίλους, έχοντας διείσδυση σε νευραλγικά πόστα της κρατικής μηχανής κι ενίοτε ελέγχοντας κιόλας πρόσωπα-κλειδιά.

Ενα από τα πρόσωπα με τα οποία συναντιούνται οι πρωταγωνιστές είναι πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν βουλευτής της ΝΔ από την επαρχία. Ο πρώην υπουργός και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος τρώνε μαζί σε εστιατόριο των Αμπελοκήπων. Μέσω του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού ο εγκέφαλος καταφέρνει να κανονίσει ρουσφέτι για γνωστό του πρόσωπο, ενώ σε άλλη περίπτωση προτρέπει φιλικό του πρόσωπο να περάσει από το γραφείο του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή. Οι δυο τους κανονίζουν να βρεθούν για φαγητό ακόμη μια φορά έπειτα από λίγες μέρες. Στη συνάντηση, όπως προκύπτει από τις επίμαχες συνομιλίες, επρόκειτο να παραστεί –άγνωστο γιατί– και ανώτατο στέλεχος της Eurobank.

Ο εγκέφαλος εμφανίζεται επίσης να έχει επαφές και με νυν βουλευτή της ΝΔ με κορυφαία θεσμική θέση. Συγκεκριμένα, ο εγκέφαλος και ένα ακόμη πρόσωπο που ήταν τότε στο περιβάλλον ενός εκ των μεγαλύτερων βαρόνων της νύχτας, που δολοφονήθηκε, συζητούν για την επαναπρόσληψη του ανιψιού του τελευταίου στο υπουργείο Πολιτισμού. Στις συνομιλίες γίνεται επίσης λόγος για επαφές με ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο και σημερινό υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς επίσης και με έναν πρώην δήμαρχο. Ο πρώην δήμαρχος μάλιστα είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη διοικητής σε περιφερειακό νοσοκομείο. Ο εγκέφαλος εμφανίζεται να ζητεί από τον «συνέταιρό του», επίσης ελεγχόμενο, πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελιάς και κουμπάρο του, να καταθέσουν 500 ευρώ στον λογαριασμό του εκ μέρους του.

Οι δύο πρωταγωνιστές εμφανίζονται επίσης να παρεμβαίνουν σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου γνωστή αεροπορική εταιρεία να απαλλαγεί από τον ΦΠΑ δέκα αεροσκαφών της. Οι δυο τους έρχονται σε επαφή με πρώην υπουργό και έναν πρώην βουλευτή της ΝΔ, όπως επίσης και με ένα πασίγνωστο πολιτικό πρόσωπο που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά. Στις συνομιλίες γίνεται αναφορά σε «σημαντική βοήθεια που έλαβαν από τα πολιτικά πρόσωπα».

Ο νυν διοικητής νοσοκομείου και δύο «γαλάζιοι» υπουργοί

Δεν είναι όμως και οι μόνες επαφές με πολιτικά πρόσωπα. Στις συνομιλίες ο εγκέφαλος εμφανίζεται να έχει επαφές και με πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Ο αξιωματικός τού αναφέρει τηλεφώνημα που έχει δεχτεί από πρόσωπο που σήμερα έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοικητής νοσοκομείου και το οποίο εκφράζει παράπονα για μια μετάθεση που έχει ζητήσει και δεν έχει πραγματοποιηθεί. Κατά τη συζήτηση γίνεται αναφορά σε ανώτατο επίσης αξιωματικό που δεν έχει ικανοποιήσει τo αίτημα και απειλεί επίσης ότι μόλις βγει κυβέρνηση η ΝΔ θα τον «βρει μπροστά του». Ο ανώτατος αξιωματικός χαρακτηρίζει «παράγοντα» στον χώρο της ΝΔ και με υψηλές διασυνδέσεις τον σημερινό διοικητή του νοσοκομείου. Διασυνδέσεις που φτάνουν σε έναν νυν και έναν πρώην υπουργό της ΝΔ, για τους οποίους υπάρχει αναφορά σε τηλεφωνική συνομιλία για ιδιαίτερα ευαίσθητο προσωπικό τους θέμα.

Οι «ακριβοί φίλοι» του κυκλώματος

«Γαλάζιος» εκδότης, δημοσιογράφοι και αξιωματικοί της αστυνομίας ανήκουν στις γνωριμίες του εγκεφάλου κυρίου Λ. 

Από τις πιο «σκοτεινές δραστηριότητες» του κυρίου Λ. είναι, όπως έχει αποτυπωθεί στα έγγραφα της δικογραφίας, να προωθεί νεαρές, ακόμη και ανήλικες γυναίκες προς ερωτική συνεύρεση με διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί. Τόσο εκείνος όσο και ο γνωστός δικηγόρος-συνέταιρός του εμφανίζονται στις καταγεγραμμένες συνομιλίες να συμμετέχουν σε ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις.

Μια από αυτές προκαλεί την «ψευδο-οργή», όπως εξάγεται από το γενικό ύφος των αποτυπωμένων διαλόγων, ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, καθώς πρόκειται για εν ενεργεία νεαρή αστυνομικό. Σε επικοινωνία του με τον κύριο Λ., με τον οποίο έχει στενή συνεργασία, του αναφέρει: «Εμαθα ότι μου γαμάς το σώμα και δεν μου αρέσει […], να μου τη συστήσεις την κοπελίτσα για να δω μήπως πρέπει να αλλάξει υπηρεσία άμεσα». Οπως προκύπτει από τις συνομιλίες, η εν λόγω ομαδική ερωτική συνεύρεση με την αστυνομικό είχε γίνει στο σπίτι του δικηγόρου, στενού συνεργάτη του Λ. Ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμφανίζεται να ήταν ενήμερος για τις ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις των δύο αντρών.

Πορνεία και ουσίες

Ο κύριος Λ. συμμετείχε και σε άλλη ομαδική ερωτική συνεύρεση με νεαρή κοπέλα σε γνωστό ξενοδοχείο στην Αγία Παρασκευή. Με την ίδια νεαρή ο κύριος Λ. φέρεται να κανόνιζε νέο ραντεβού για ομαδική ερωτική συνεύρεση και με άλλους μέσω τρίτου προσώπου. Ατομο αλβανικής καταγωγής εμφανίζεται να ζητάει από τον κύριο Λ. να επικοινωνήσει με γνωστό μάνατζερ καλλιτεχνών και μοντέλων ώστε να κανονίσει ομαδικές σεξουαλικές συνευρέσεις με επώνυμες γυναίκες.

Οπως έχει καταγράψει ο κοριός των αρχών, ο κύριος Λ. ζητάει από άγνωστο άτομο που βρίσκεται σε νησί των Σποράδων να του στείλει όταν επιστρέψει στην Αθήνα «δύο κορίτσια 17-18 ετών». Σε άλλη περίπτωση τηλεφωνεί σε γυναίκα στην οποία λέει ότι θα της δώσει «300 ευρώ, δύο άτομα για δύο ώρες».

Ακόμη ένα ερωτικό όργιο αποτυπώνεται σε συνομιλία του κυρίου Λ., ο οποίος είχε προσκαλέσει τον «δικηγόρο» να συμμετάσχει. Στην ομαδική αυτή σεξουαλική συνεύρεση συμμετέχουν τελικώς τρία άτομα, μαζί με τον κύριο Λ., ενώ η συνεύρεση, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, φέρεται να περιλάμβανε ιδιαίτερη βιαιότητα και να είχαν χορηγηθεί στη νεαρή κοπέλα ουσίες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης καταγράφονται εξερχόμενες κλήσεις σε κινητό άλλου ατόμου.

Σε άλλη επικοινωνία που είχε ο πολυπράγμων εγκέφαλος με νεαρή κοπέλα τη ρωτά αν την ενδιαφέρει (μαζί με άλλες δυο τρεις) να πάνε σε κρουαζιέρα στην οποία θα βρίσκονταν μεταξύ άλλων και ορισμένοι Αραβες. Στην πολυσέλιδη δικογραφία καταγράφεται ως «βίζιτα πολυτελείας». Τέλος, όπως προκύπτει από τους τηλεφωνικούς διαλόγους, νεαρές γυναίκες που εκδίδονται φέρονται να συγκεντρώνονται σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής.

Σχέσεις με δημοσιογράφους

Πλοκάμια φέρεται να είχε απλώσει και στον δημοσιογραφικό κλάδο ο πολυπράγμων εγκέφαλος αυτής της δυσώδους υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρονται να αποτελούν αντικείμενο της πολυσέλιδης δικογραφίας και με βάση το απομαγνητοφωνημένο υλικό των τηλεφωνικών συνομιλιών, φέρεται να γίνεται αναφορά σε τουλάχιστον τρία ονόματα επιφανών δημοσιογράφων.

Ο ένας εξ αυτών είναι εκδότης πολύ γνωστής εφημερίδας που δεν έκρυψε ποτέ τις στενές σχέσεις του με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα τον ενώνει και κουμπαριά με κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος.

Σε επικοινωνία που φαίνεται να είχαν κάποια στιγμή οι δύο «πρωταγωνιστές», ο κύριος Λ. ενημερώνει τον εμφανιζόμενο στις καταγραφές ως στενό του συνεργάτη ότι γνωρίζεται με τον εν λόγω εκδότη. Του αναφέρει επίσης ότι επισκέφτηκε και το μαγαζί που διατηρεί σε κεντρικό δρόμο σε περιοχή των νότιων προαστίων. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εκδότης συνδέεται φιλικά και με υπόδικο εφοπλιστή.

Γνωστοί τηλεοπτικοί

Ο υπερδραστήριος κύριος Λ. εμφανίζεται να λειτουργούσε και ως δημοσιογραφική πηγή. Γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος φέρεται να επικοινώνησε μαζί του ώστε να πληροφορηθεί για τρεις συλλήψεις που είχαν γίνει στην πόλη της Ξάνθης από την Αντιτρομοκρατική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ζητάει από τον κύριο Λ. να μην πει τίποτε για το ερώτημα που του έθεσε σε άλλη δημοσιογράφο, την οποία γνωρίζει καλά και ο ίδιος. Ο εγκέφαλος επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ΕΛΑΣ για να λάβει πληροφορίες για το θέμα.

Το όνομα του δημοσιογράφου που παρουσίαζε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές συναντάται και σε άλλο σημείο. Ο κύριος Λ. εμφανίζεται να επικοινωνεί με άτομο της φρουράς υπόδικου μεγαλοπαράγοντα ώστε να διαμεσολαβήσει για να προσληφθεί ο εν λόγω δημοσιογράφος σε κανάλι συμφερόντων του. Δημοσιεύματα τον ήθελαν να παρουσιάζει πρωινή εκπομπή στο κανάλι, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ακόμη μια γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφος που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ φέρεται να συνομιλεί με τον Λ. και να τον ενημερώνει σχετικά με δικαστική απόφαση για πρώην αστυνομικό που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων και είχε εμπλακεί σε υπόθεση υπόθαλψης γνωστού ποινικού. Φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό για το οποίο ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος είχε ζητήσει από τον Λ. να μη μεταφέρει το ερώτημά του για τις συλλήψεις στην Ξάνθη.

Βαγγέλης Τριάντης, Νίκος Σπυρόπουλος, Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί