Κατά του Υβριδικού Έργου Αμαρίου η Επιτροπή Αγώνα Σητείας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Σητείας, με αφορμή την συζήτηση της προσφυγής του Δήμου Σητείας και 210 φορέων και πολιτών της Σητείας του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου κατά της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υβριδικού Έργου Αμαρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Τη Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή του Δήμου Σητείας και η προσφυγή 210 φορέων και πολιτών της Σητείας του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου κατά της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υβριδικού Έργου Αμαρίου.

Στη συνεδρίαση έγινε σύντομη τοποθέτηση  από τον αρμόδιο εισηγητή και σύντομες τοποθετήσεις των δικηγόρων του Δήμου Σητείας, των κατοίκων και φορέων και της παρεμβαίνουσας εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΚΗ.

Εντυπωσιακή ήταν η απουσία εκπροσώπησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατά της απόφασης του οποίου κατατέθηκαν οι εξεταζόμενες προσφυγές.

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι την 17η Ιουνίου για τη κατάθεση σχετικών υπομνημάτων από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η επιτροπή αγώνα κατά του έργου, καλεί όλους τους κατοίκους και φορείς της Σητείας σε εγρήγορση ενόψει της απόφασης του ΣτΕ. Η επιτροπή αισιοδοξεί ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικαιώσει τον αγώνα των κατοίκων, .αποδεικνύοντας την ευαισθησία του για τη προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί