Γιατροί του ΕΣΥ: Τους χειροκροτούν υποκριτικά αλλά τους αφήνουν απλήρωτους…

Στοιχεία για την πολλαπλή πίεση που δέχονται οι γιατροί του ΕΣΥ λόγω της πανδημίας περιλαμβάνει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στο ήδη πιεσμένο πρόγραμμα των γιατρών, λόγω της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, έχουν προστεθεί οι ανάγκες της πανδημίας με αποτέλεσμα ο αριθμός των εφημεριών να φτάνει ακόμα και τις διπλάσιες. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν τους έχει πληρώσει τις εφημερίες των επτά τελευταίων μηνών, αλλά αρνείται να τους πληρώσει και για τις επιπλέον, επικαλούμενη τον νόμο για το πλαφόν.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) χαρακτηρίζει “κενά περιεχομένου τα επαινετικά σχόλια εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας όταν συνοδεύονται από ανεπάρκειες και παραλείψεις οι οποίες συνιστούν έλλειψη σεβασμού προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς”. Η κυβέρνηση “αναγκάζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε περισσότερες εφημερίες τις οποίες δεν πληρώνει”, τονίζει σε δήλωση της η Β. Τζαβάρα, διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου Νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί