Σύλλογοι Πανεπιστημίου Κρήτης: Διεκδικούμε άμεση καταβολή από το κράτος επιδόματος ενοικίου για όλους τους φοιτητές

Εκατοντάδες υπογραφές από την πρώτη ημέρα

Πρωτοβουλία για άμεση καταβολή από το κράτος επιδόματος ενοικίου για όλους τους φοιτητές, παίρνουν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιο συγκεκριμένα οι σύλλογοι Ψυχολογίας, CSD, Βιολογικού και Εστιών Πολυτεχνείου.

Ήδη σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές από την πρώτη ημέρα.

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Πολλά είναι τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι φοιτητές, ως αποτέλεσμα των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν, μετά την αναγκαία απόφαση για αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία στα πανεπιστήμια.Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει διακοπεί εδώ και εβδομάδες και πολλοί φοιτητές έχουν επιστρέψει στον τόπο καταγωγής τους, οι οικογένειες τους αναγκάζονται να καταβάλουν κανονικά τα ενοίκια των σπιτιών που νοικιάζουν οι φοιτητές για τις σπουδές τους. Το κόστος που επωμίζονται οι λαϊκές οικογένειες είναι ήδη δυσβάσταχτο πόσο μάλλον τη στιγμή που οι εργαζόμενοι γονείς πλήττονται λόγω αναστολής της εργασίας τους ή του κλεισίματος των μικρών επιχειρήσεων που έχουν. Παράλληλα, το πενιχρό επίδομα στέγασης που έτσι και αλλιώς δίνεται σε ελάχιστους φοιτητές όχι μόνο δεν έχει δοθεί ακόμα, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη συγκεκριμένη έκτακτη ανάγκη που πλέον αφορά την πλειοψηφία των φοιτητών για τους μήνες Μαρτίου και Απριλίου.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει άμεσα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους και αφορούν το κόστος σπουδών μετά το κλείσιμο των Πανεπιστημίων μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας. Η πλειοψηφία των φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι αφού οι τελευταίες κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη χτυπούν το δικαίωμα στη φοιτητική στέγη.

Να δοθεί άμεσα στις οικογένειες φοιτητών στεγαστικό επίδομα 800 ευρώ για κάθε φοιτητική στέγη που να καλύπτει τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. 

Δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας! 

Τώρα λογαριαζόμαστε με την κυβέρνηση για να μην πληρώσουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους τα μέτρα μπροστά στην πανδημία!

Δε μένουμε σιωπηλοί! 

Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση!

Ενώνουμε τις φωνές μας τώρα για καταβολή επιδόματος ενοικίου !

Στο παρακάτω link μπορούν να μπουν όλοι να υπογράψουν :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScptBxjMYVa8UKgZiCWsO_IF0EhMAD5gY80VXCr0ngVUQwsAw/viewform


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί