Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μάσκες η κυβέρνηση δεσμεύει 11 εκατ. ευρώ στην καμπάνια ενημέρωσης

Στη δέσμευση πίστωσης 11 εκατ. ευρώ προχώρησε η Προεδρία της Κυβέρνησης προκειμένου να αποδεσμεύει όποτε και όσα χρήματα από αυτά επιθυμεί για «υπηρεσίες επικοινωνίας» και «εκστρατεία στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Εποχές ΚΕΕΛΠΝΟ θυμίζει η απόφαση που υπογράφει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη, Γρ. Δημητριάδης, για τη δέσμευση πίστωσης 11 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν -χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις- στην υλοποίηση επικοινωνιακής εκστρατείας αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης έναντι του νέου κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, στην απόφαση σημειώνεται:

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (11.000.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Ειδικός Φορέας 1023- 611-0000000, λογαριασμός 2420906001, οικ. έτους 2020, για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Η απόφαση πάρθηκε ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις στα είδη αυτοπροστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικό και γάντια στα δημόσια νοσοκομεία και ενώ τα τεστ για τον κορονοϊό παραμένουν απλησίαστα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αλλά και όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οπότε μπορεί να λείπουν τα απαραίτητα εν μέσω πανδημίας, αλλά σίγουρα θα υπάρχει διαφήμιση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν αλλά και κατά τη διάρκεια εφαρμογής των δύο πρώτων μνημονίων, το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε χρήμα για επικοινωνιακές εκστρατείες αν και τα κοινωνικά μηνύματα έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν από όλα τα Μέσα και δη τα κανάλια που τότε δεν είχαν πληρώσει σεντ για το δημόσιο αγαθό των αδειών. Συγκεκριμένα, για την προβολή των μηνυμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αρκούσε η έγκριση του ΕΣΡ. Πάρα ταύτα, εκατομμύρια ευρώ οδηγήθηκαν από τον κρατικό κορβανά σε συγκεκριμένα και υπερχρεωμένα ΜΜΕ. Διόλου τυχαίο ότι sites ειδικού σκοπού, ανύπαρκτης επισκεψιμότητας και αμφιβόλου δημοσιογραφικής φερεγγυότητας πήραν σημαντικό μερίδιο από τα συγκεκριμένα κονδύλια.

«Πού θα πάνε τα λεφτά;»

Το γεγονός σχολιάζει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, ζητώντας απάντηση στο πού θα κατευθυνθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Εδώ το σχετικό έγγραφο:

Αλ. Χαρίτσης: Πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την απόφαση για τη δαπάνη των 11 εκατ. ευρώ, αναφέρει:

Η σημερινή είδηση ότι η καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό θα κοστίσει 11 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλαπλά αποκαλυπτική, προκλητική και σοκαριστική.

Αποκαλυπτική για την υποκρισία του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού» κράτους της Νέας Δημοκρατίας που σκορπάει λεφτά των φορολογουμένων από το παράθυρο.

Προκλητική γιατί μια καμπάνια για ένα τόσο σημαντικό ζητήματα δημοσίου συμφέροντος δικαιούται -εκ του νόμου- δωρεάν προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σοκαριστική γιατί έρχεται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατρών και νοσηλευτών, που ζητούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τις επιλογές της και να δώσει αναλυτικά τα επιμέρους στοιχεία της πολυέξοδης καμπάνιας.

Και ας απαντήσει στο απλό ερώτημα: πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;

Δείτε ακόμα: Πολάκης: Η κυβέρνηση έκανε «δώρο-αρπαχτή» σε συγκεκριμένους κλινικάρχες

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μάσκες η κυβέρνηση δεσμεύει 11 εκατ. ευρώ στην καμπάνια ενημέρωσης”

  1. Anti-logos

    Το μεγαλύτερο “προσόν”(!), αυτών των γνωστών από πολύ παλιά πολιτικών, είναι η απόλυτη έλλειψη ντροπής και τσίπας. Στην “εξεταστική”(!) (της πλάκας και του γαλαζοπράσινου θίασου) είναι η υπόθεση της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτοί το χαβά τους. Δεν ντρέπονται, δεν υπάρχει τρόπος να βάλει κανείς στα λεξικά τους τις έννοιες, “ντροπή, ηθική, εντιμότητα, δημοκρατία, διαφάνεια, σεβασμός στον πολίτη…” και πολλές άλλες.
    Το λάθος – έγκλημα του Ιουνίου του ’19, θα πληρωθεί ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και με πολύ πόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί