Σοβαρές καταγγελίες: Εργοδότες απαιτούν από εργαζόμενους μέρος του επιδόματος των 800 ευρώ

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την «απαίτηση» από εργοδότες να τους δοθεί ποσό 100 ευρώ από από το επίδομα των 800 ευρώ που δόθηκε για τη στήριξη εργαζομένων σε επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, έρχονται μέσα από την ΕΡΤ αλλά και από τον γραμματέα τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης παρατίθεται η ενημέρωση εκ μέρους υπευθύνου καταστήματος προς όσους εργαζόμενους δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, όπου ο ίδιος αναφέρει ότι «πρέπει τα 100 ευρώ να κατατεθούν σε ένα λογαριασμό, τον οποίο θα σας δώσω για τις πληγές γενικά για το όλο πρόβλημα την επιβάρυνση που είχε από τις αρχές Μάρτη».

Υποστηρίζει μάλιστα «ότι έχει μιλήσει τον λογιστή», ενημερώνοντας τους εργαζόμενους ότι «καθαρά θα πάρετε 700 ευρώ».

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, κατήγγειλε πως εργοδότες οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, εκβιάζοντας εργαζόμενους και ζητώντας τους 100€ για την υποβολή της δήλωσης τους για το ειδικό επίδομα των 800€ στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Αναλυτικά, ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ έγραψε στο facebook:

«Μόλις ενημερώθηκα ότι εργοδότες της Πάτρας, γνωστοί μαγαζάτορες, εκβιαστικά ζητούν από εργαζόμενους 100€ το «κεφάλι» για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στο ΕΡΓΑΝΗ και να καταστούν δικαιούχοι των 800€.

Προσπαθώ να συλλέξω στοιχεία γι’ αυτούς τους μαυραγορίτες και θα τα πούμε σύντομα μαζί τους. Ντροπή σας αλητήριοι. Η φυλακή σας αξίζει.»

Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί