Κατερίνα Στεφανίδη: «Μέσα από το Ολυμπιακό πνεύμα να δούμε μια ελπίδα»

Η Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας μίλησαν για την παρουσία τους ως λαμπαδηδρόμοι στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας ήταν οι δύο τελευταίοι Έλληνες λαμπαδηδρόμοι με την Στεφανίδη μάλιστα να ανάβει και το βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με το της εκδήλωσης που έγινε χωρίς την παρουσία θεατών λόγω του κορονοϊού οι δύο Έλληνες αθλητές και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αρχικά η Στεφανίδη που όπως δήλωσε είχε φανταστεί αλλιώς αυτή τη μέρα ελπίζει μέσα από το Ολυμπιακό πνεύμα να υπάρξει μια ελπίδα:

“Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή, μια μεγάλη τιμή. Εγώ προσωπικά μπορώ να πω την είχα φανταστεί λίγο διαφορετικά, δυστυχώς τα πράγματα στον κόσμο είναι λίγο διαφορετικά πριν από ενάμιση μήνα που ανακοινώθηκε αλλά ελπίζω μέσα από τον Ολυμπισμό και την Ολυμπιακή φλόγα και το Ολυμπιακό πνεύμα ίσως δούμε μια ελπίδα”.

Ενώ από την πλευρά του ο Λευτέρης Πετρούνιας έκαν μίλησε για ύψιστη τιμή:

“Το έζησα και το 2016 και θέλω να πω πως το βάζω πάνω και από το Ολυμπιακό μου μετάλιο. Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος είναι η ύψιστη τιμή από τα αρχαία χρόνια”.

Και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, φάνηκε αισιόδοξος πως οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν κανονικά:

“Η πατρίδα μας έκανε το χρέος της. Παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα, αυτή την ιερή φλόγα στους διοργανωτές των αγώνων Τόκιο 2020  Από εδώ και πέρα ας ελπίσουμε ο κόσμος να καταφέρει να καταπολεμήσει αυτόν τον ιό και σε τέσσερις μήνες θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να είμαστε όλοι στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο”.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ματουσίμα, στην Ιαπωνία, την Παρασκευή (20/3).

sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί