Καταγγέλλουν παρακολούθηση πολίτες στο Ηράκλειο: Βρήκαν συσκευή γεωεντοπισμού σε αυτοκίνητο (Φωτο)

Με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα indymedia.org, πολίτες από τις Αρχάνες, καταγγέλλουν ότι παρακολουθούνται, καθώς βρήκαν συσκευή γεωεντοπισμού που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η συσκευή είχε τοποθετηθεί με μαγνήτη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς είχε προηγηθεί άλλη μία από πολίτες που κινούνται στον αναρχικό χώρο τον Νοέμβριο του 2019.

Δείτε: Στο στόχαστρο πολίτες: Τους παρακολουθούν με συσκευές γεωεντοπισμού

Επίσης, τον Άυγουστο του 2019 ο Παναγιώτης Πολίτης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γνωστός για την κοινωνική και ακτιβιστική του δράση, κατήγγειλε ότι ανακάλυψε στο αυτοκίνητό του συσκευή γεωεντοπισμού, όταν μετέφερε το όχημα του στο συνεργείο για τυχαίο έλεγχο.

Δείτε: Καθηγητής Πανεπιστημίου με ακτιβιστική δράση καταγγέλλει ότι παρακολουθείται – Βρήκε στο αυτοκίνητό του συσκευή γεωεντοπισμού

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση – καταγγελία των πολιτών:

Γράφουμε αυτό το κείμενο ενημέρωσης, όχι γιατί μας εκπλήσσει η πρακτική καθαυτή, ούτε επειδή έχουμε καμία αυταπάτη για το τι εστί δημοκρατία, κράτος και καταστολή.

Πρίν από λίγες μέρες, λοιπόν, ανακαλύψαμε σε ένα από τα αυτοκίνητά μας συσκευή γεωεντοπισμού GPS. Το “μαύρο κουτί” βρέθηκε τοποθετημένο με μαγνήτη και ενεργοποιημένο στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Εμείς το αφαιρέσαμε και το απενεργοποιήσαμε αφαιρώντας του την μπαταρία.

Φυσικά, δεν περιμένουμε να βγεί κανας “ιθύνων” και να αναλάβει καμία ευθύνη, δεν είναι και το ζητούμενο. Έτσι κι αλλιώς, όπως προπαγανδίζουν οι μπάτσοι, τα κανάλια και το κράτος σχετικά και με τις προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις “αυτά στη δημοκρατία δε συμβαίνουν”. Παρατηρούμε, επιπλέον, πως παρά τις προτροπές του κράτους να μείνουν όλοι σπίτια τους λόγω κορονοϊού οι μπάτσοι δεν πτοούνται.

Το τελευταίο διάστημα, οι κατασταλτικές κινήσεις του κράτους και της κυριαρχίας εντείνονται ακόμη περισσότερο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά ενάντια σε όσες και όσους αγωνίζονται, αλλά και όχι μόνο, για την ανατροπή της υπάρχουσας ζωφερής πραγματικότητας.

Εμπλουτίζεται, λοιπόν, η κατασταλτική φαρέτρα και διευρύνει τα όρια των άμεσων στόχων της. Σπάσιμο καταλήψεων, μπάτσοι με πολιτικά και όπλα απειλούν συντρόφια, συλλήψεις και προσαγωγές κατά τη διάρκεια παρεμβάσεων και αφισοκολλήσεων, παρακολουθήσεις με “κοριούς” και συσκευές GPS πολιτικών χώρων και αγωνιστ(ρι)ών, μπούκες σε σπίτια συντροφισσών-ων, “τυχαίοι” ή/και συνεχόμενοι έλεγχοι και εξακριβώσεις. Αποκορύφωμα το φιάσκο που πάνε να στήσουνε με τον τρομονόμο 187Α και την οργάνωση που μηχανεύτηκαν ως “σύντροφοι – συντρόφισσες”. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε και τον ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στις εκτοπισμένες και τους εκτοπισμένους.

Εμείς, με τη ματιά μας αντιλαμβανόμαστε τη στοχοποίησή μας όχι ως μια ειδική και εξαιρετέα περίπτωση, αλλά ως κομμάτι και συνέχεια της συνολικότερης αναβάθμισης της καταστολής ενάντια στις ευρύτερες κοινότητες αναρχικού αγώνα. Όλες οι μορφές καταστολής και η έντασή τους, όπως και η συγκεκριμένη κίνηση δεν μας πτοούν παρά ενισχύουν τις γνώσεις μας για τις μορφές αντίστασης, ενδυναμώνουν τις σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας που αναπτύσσουμε καθώς και την επιθυμία μας για συνέχιση του αγώνα.

συντρόφισσες, σύντροφοι από τις Αρχάνες και το Ηράκλειο

Μάρτης 2020

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί