Εθελοντικά διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στήριξη στην πράξη του δημόσιου συστήματος Παιδείας και έκφραση αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς

Φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κρήτης συγκρότησαν ομάδα με έναν σκοπό: την διασφάλιση της ίδιας της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, όπως και την αποτελεσματικότητά της, παραδίδοντας εθελοντικά διαδικτυακά μαθήματα.

“Εν όψει των πρόσφατων εξελίξεων, γρήγορα συνειδητοποιήσαμε πως η ομάδα που πλήττεται περισσότερο είναι οι δυνάμει φοιτητές/ριες”, γράφουν. “Τα παιδιά που βασιζόμενα μόνο στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα προσπαθούν μόνα τους, χωρίς “ιδιωτική υποστήριξη” αφενός να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σχολείου, αφετέρου, και πολύ σημαντικότερο, να επιτύχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Πολύ συχνά, ο ίδιος ο κύκλος των μαθητών/ριών αυτών, αδυνατεί να τους/τις υποστηρίξει ακαδημαϊκά. Έτσι, είναι χρέος μας να μην απογοητεύσουμε αυτούς/ες τους/τις μαθητές/ριες όσοι/ες έχουμε τα μέσα, τη διάθεση και το χρόνο”. 

Το κείμενο που απευθύνουν στους μαθητές:

Είμαστε φοιτητές/ριες του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου συγκεντρωθήκαμε προκειμένου να παρέχουμε εθελοντικά την υποστήριξή μας σε μαθητές/ριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απευθυνόμαστε στα παιδιά που βασίζονται αποκλειστικά στα δημόσια ιδρύματα για την εκπαίδευσή τους, και πλήττονται περισσότερο από όλους με την διακοπή της λειτουργίας των ιδρυμάτων αυτών. Ως φοιτητές/ριες, είναι χρέος μας να υπερασπιζόμαστε την δημόσια και δωρεάν παιδεία, έμπρακτα και αποτελεσματικά. 

Είμαστε δίπλα σε αυτούς/ες τους/τις μαθητές/ριες, παρέχοντας εθελοντικά διαδικτυακά μαθήματα.

Παρακαλούμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες εθελοντές/ριες και μαθητές/ριες, όπως επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ethelontika.mathimata.rethymnon@gmail.com, διευκρινίζοντας για την προσφορά ή ζήτηση εθελοντικών μαθημάτων. 

Εναλλακτικά, θα μας βρείτε στη σελίδα του Facebook: “Εθελοντικά Μαθήματα – Ρέθυμνο” (@ethelontika.mathimata.rethymnon) και link: https://www.facebook.com/ethelontika.mathimata.rethymnon/

Πρωτοβουλία Φοιτητών Παν/μίου Κρήτης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί