Συγκίνηση στην Ισπανία: Βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν γιατρούς και νοσοκόμους

Στα βήματα της Ισπανίας βαδίζει και η Ελλάδα: Πολίτες καλούνται να βγουν στα μπαλκόνια για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

H μουσική ήταν το αντίδοτο στην καραντίνα λόγω κορονοϊού στην Ιταλία όπου οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να τραγουδήσουν και να ξεπεράσουν τον φόβο του κορονοϊού και οι Ισπανοί ακολούθησαν το παράδειγμά τους

Όπως έγραψε στο facebook η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από την Ισπανία, Δώρα Μακρή, «Mαδρίτη στις 10 το βράδυ απόψε. Το χειροκρότημα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων! Gracias!».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την επιβολή σχεδόν ολικής καραντίνας στην χώρα, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων, λόγω κορονοϊού.

Τα δραστικά αυτά μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε για δεκαπέντε ημέρες στην χώρα. Η Ισπανία, όπου περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, η οποία έχει λάβει αντίστοιχα μέτρα. Συνολικά, περισσότερα από 5.700 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ισπανία και τουλάχιστον 183 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Οι Έλληνες βγαίνουν στα μπαλκόνια για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Στα βήματα της Ισπανίας βαδίζει και η Ελλάδα. Σήμερα το βράδυ στις 21.00 οι πολίτες καλούνται να βγουν στα μπαλκόνια τους και να χειροκροτήσουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών στην Ελλάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού

Η ανακοίνωση που “τρέχει” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει “Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας. Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας.

Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και όχι μόνο, όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί