Στο πλευρό κατοίκων του Ηρακλείου που διαμαρτύρονται στην εγκατάσταση κεραίας η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει την συμπαράστασή της σε κατοίκους και γονείς μαθητών στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα στην οδό Ρόδων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Γονέων συμπαραστέκεται στη δίκαια αγανάκτηση και κινητοποίηση κατοίκων και γονέων μαθητών για την εγκατάσταση άλλης μία κεραίας κινητής τηλεφωνίας πάνω σε πολυκατοικία στη καρδιά μίας πυκνοκατοικημένες περιοχής επί της οδού Ρόδων, δίπλα στην οδό Ιερωνυμάκη. Στην παρέμβαση που έγινε στον χθες στον Εισαγγελέα, την πολεοδομία και το Δήμο Ηρακλέιου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης.

Η ανησυχία για την υγεία των μαθητών και των ίδιων λόγω της εγκατάστασης της κεραίας είναι έντονη με δεδομένο ότι γύρω από την οδό Ρόδων βρίσκονται μια σειρά σχολεία όπως το 15ο και 39ο Νηπιαγωγείο, 24ο και 31ο Δημοτικό, το 3ο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, το Α’ ΚΕΠΑ, αλλά και γηροκομείο.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη νομιμοφανή λειτουργία τέτοιων κεραιών αφού υπάρχουν πολλά παραδείγματα ασυδοσίας μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Απαιτούμε : 

  • Την άμεση λήψη μέτρων για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας και κάθε κεραίας που βρίσκεται δίπλα σε εκπαιδευτικά, αθλητικά, πολιτιστικά και ιατρικά ιδρύματα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.
  • Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση και λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και εκπόνηση μελέτης για την ασφαλή εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών μικρής ισχύος με το κόστος να βαραίνει αποκλειστικά τις εταιρείες και όχι τους δημότες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί