Τζανακόπουλος σε Κεγκέρογλου: Άτυπος συνεργάτη της ΝΔ, μακρύ χέρι της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά

“Μετά και τη σημερινή διαδικασία κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή-παρωδία, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η εξαίρεση, τόσο η δική μου όσο και του Παύλου Πολάκη, ήταν μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας που, εκτός των άλλων, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς κανόνες” δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την κατάθεση του στην Προανακριτική

Σε δήλωση για την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Μετά και τη σημερινή διαδικασία κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή-παρωδία, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η εξαίρεση, τόσο η δική μου όσο και του Παύλου Πολάκη, ήταν μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας που, εκτός των άλλων, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς κανόνες» αναφέρει και συνεχίζει:  

«Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν προσχηματικές, πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια του κωμικού, και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την επιμονή να εξαιρεθούμε».

«Επιμονή που αφορά όχι μόνο τη ΝΔ αλλά και τον άτυπο συνεργάτη της κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ενεργεί ως μακρύ χέρι της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά εντός και εκτός επιτροπής», προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «είναι πλέον δεδομένο ότι, αφού η πλειοψηφία της επιτροπής βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να αποδείξει τις ανοησίες περί σκευωρίας, καταλήγει να αυτογελοιοποιείται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημ. Τζανακόπουλος θέλοντας να δείξει δεν νομιμοποιεί την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθεί από μέλος της επιτροπής, όταν εισήλθε στην αίθουσα δεν κατευθύνθηκε στη θέση που προορίζεται για όσους προσέρχονται ως μάρτυρες προς εξέταση, σε θέση δηλαδή απέναντι από τα μέλη της επιτροπής, αλλά κάθισε ανάμεσα στους συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Ραγκούση και Γιάννη Γκιόλα. Έτσι δεν ήταν δυνατό ο μάρτυρας να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής που περίμεναν να του υποβάλλουν ερωτήσεις.

Στο κλίμα αυτό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε εκ προοιμίου ότι η παρουσία του δεν ισοδυναμεί με πράξη που νομιμοποιεί τη σύνθεση της προκαταρκτικής επιτροπής (σ.σ. έχει ληφθεί απόφαση εξαίρεσής του από μέλος, και απόφαση εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη, επίσης).

Αντιθέτως, στοχεύει, όπως είπε, να αναδείξει την «παράνομη, αντικοινοβουλευτική και αντισυνταγματική λειτουργία της επιτροπής». Όπως εξάλλου είπε, η παρανομία δεν συνίσταται μόνο στην εξαίρεση του ιδίου και του συναδέλφου του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, αλλά αφορά κυρίως, τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής επιτροπής που έχουν στόχο την ευθεία παρέμβαση στη διενεργούμενη έρευνα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis.

Στις μεθοδεύσεις αυτές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συμπεριέλαβε τον εκφοβισμό των προστατευομένων μαρτύρων, την κατασυκοφάντηση εισαγγελικών λειτουργών, με στόχευση τη συγκάλυψη του σκανδάλου, και την προστασία των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό.

Ο διάλογος Τζανακόπουλου – Κεγκέρογλου: Το μακρύ χέρι Σαμαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες ηλεκτρισμένο ήταν το κλίμα στην Προανακριτική κατά την υποβολή ερωτήσεων στον κ. Τζανακόπουλο από τον εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο κ. Τζανακόπουλος μάλιστα κατήγγειλε τον κ. Κεγκέρογλου ότι εδώ και 3 χρόνια λειτουργεί ως μακρύ χέρι του Σαμαρά, εκφοβίζει και τρομοκρατεί ανθρώπους και παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες θέλουν να ειπώθηκαν τα εξής:

Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Είχε γραφτεί ότι υπήρχε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο.

Δ. Τζανακόπουλος: Καμία σύσκεψη. Υπήρχε ολιγόλεπτη συνάντηση για την διαδικαστική ενημέρωση. Δεν γνωρίζω να υπήρξε σύσκεψη στον ΑΠ. Θα αρχίσω να αναρωτιέμαι  αν η τοποθέτησή σας σχετίζεται με την επιλογή σας να διαστρεβλώνετε σκόπιμα αυτά που λέω ή έχει να κάνει με άλλες αιτίες. Κύριε Κεγκέρογλου,  εδώ και 3 χρόνια, ως μακρύ χέρι του Σαμαρά, εκφοβίζετε και τρομοκρατείτε ανθρώπους και παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη.

Β. Κεγκέρογλου: Από το 1976 που είμαι στο ΠΑΣΟΚ κινούμαι βάσει των αποφάσεων του κόμματος.

Δ. Τζανακόπουλος: Είστε το μακρύ χέρι του Σαμαρά.

Β. Κεγκέρογλου: Εσείς έχετε κάνει αιμομιξία με τους ΑΝΕΛ.

Δ. Τζανακόπουλος: Μιλάτε εσείς που έχετε κάνει αιμομιξία με Γεωργιάδη και Βορίδη; Είστε περήφανος για τη σχέση σας με τον κ. Σαμαρά;

Β. Κεγκέρογλου: Είχατε πάει άλλοτε στον ΑΠ για να ενημερωθείτε; Υπήρξαν κι άλλες φορές δημοσιεύματα για πολιτικά πρόσωπα και ενέργειες της Δικαιοσύνης;

Δ.Τζανακόπουλος: Επαναλαμβάνω. Επειδή υπήρχαν τότε δημοσιεύματα για πολιτικά πρόσωπα. Δεν μπορούσε να υπάρχει φημολογία χωρίς να ενημερωθεί η κυβέρνηση. Αυτό και τίποτε άλλο δεν έχω να πω.

Β. Κεγκέρογλου: Σύμφωνα με την κατάθεση Αγγελή ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από την κα Παπασπύρου, τον ίδιο και την κα Δημητρίου για τη συμπεριφορά Παπαγγελόπουλου Τουλουπάκη

Δ. Τζανακόπουλος: Εξ όσων γνωρίζω αυτά που είπε ο κ. Αγγελής έχουν διαψευσθεί.

Β .Κεγκέρογλου: Μετά το 2010 και μέχρι το 205 η δαπάνη από 6,3 πήγε στα 2 δισ. Το γνωρίζετε; Γιατί πριν μιλήσατε για σκάνδαλο με βεβαιότητα. Καταθέτω όλους τους σχετικούς πίνακες από το 2004 έως το 2014

Δ.Τζανακόπουλος: Η ερώτηση αυτή είναι πλήρως ακατανόητη.

Β. Κεγκέρογλου: Σας ρωτώ ξεκάθαρα. Γιατί η έρευνα δεν προχώρησε στο τι έγινε με τα φάρμακα για τους γιατρούς και περιορίστηκε σε δέκα πολιτικούς;

Δ. Τζανακόπουλος: Εξ όσων γνωρίζω το γεγονός ότι μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Τις ενέργειες της Εισαγγελίας πάντως δεν τις σχολιάζω ούτε εκφράζω αξιολογική κρίση.

Β. Κεγκέρογλου: Δεν απαντά

Κατά πληροφορίες, στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προχώρησε σε πολιτική δήλωση – καταγγελία, επαναλαμβάνοντας τις αιχμές περί μεθοδεύσεων της πλειοψηφίας με στόχο τον εκφοβισμό μαρτύρων και τη συγκάλυψη του σκανδάλου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί