Κορονοϊός: Δύσκολες ώρες για τον 66χρονο – Ο χάρτης των 89 κρουσμάτων στην Ελλάδα

Μάχη δίνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για να κρατήσουν στη ζωή τον 66χρονο που είχε ταξιδέψει στου Άγιους Τόπους και έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τον άντρα που νοσηλεύεται διασωληνωμένος επί 5 ημέρες.

Την Τρίτη, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδρας ανακοίνωσε πως η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε. Επίσης χθες, Τρίτη, ο θεράπων γιατρός του Χρήστος Γώγος είπε ότι η κατάστασή του ήταν σταθερή αλλά κρίσιμη. «Είναι σε σταθερή κατάσταση, σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση. Ευχόμαστε για το καλύτερο, παρόλο που είναι σε σοβαρή κατάσταση» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Ο χάρτης των 89 κρουσμάτων στην Ελλάδα

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης 10 Μαρτίου. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.

Ο χάρτης των 89 κρουσμάτων του κορονοϊού που έχουν παρουσιαστεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης στην Ελλάδα, το πόσα είναι και σε ποιες περιοχές εντοπίζονται, καταγράφηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στην περιοχή της Αττικής έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 23 κρούσματα, μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα «ορφανά», τα οποία δεν έχουν ιχνηλατηθεί.

Στην Ηλεία έχει διαπιστωθεί ο μεγάλος αριθμό των 29 κρουσμάτων, τα οποία αποδίδονται όλα στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους και στις επαφές των ανθρώπων που ταξίδεψαν εκεί.

Στην Αχαϊα υπάρχουν 21 κρούσματα. Οι τρεις αυτοί νομοί – Αττική, Ηλεία, Αχαΐα – που έχουν από 21 μέχρι 29 κρούσματα, αποτελούν το «βαρύ φορτίο» του κορονοϊού στη χώρα.

Στους υπόλοιπους νομούς, έχουν βρεθεί τέσσερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα στη Ζάκυνθο, δύο στην Εύβοια και ένα κρούσμα στη Λέσβο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί