Σουρεαλοταλιμπανισμός

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η εν Ελλάδι εκδοχή «ταλιμπανισμού» έγινε ορατή στην προσπάθειά της να ανασχέσει τους ταυτοχρόνως ενσκήψαντες εχθρούς των «λαθροεισβολέων» και των κορωνοϊών που στην ελληνική εκδοχή του επήλθε ως κοπανο-ιός! Η χώρα έχει περιέλθει σε καθεστώς ιδιότυπης χαλαρής δημοκρατίας, όπου το κράτος έχει παράλληλη λειτουργία μετά των κατά βούληση «υπερασπιστών» της, όπου στα μεν βόρεια σύνορά μας καθοδηγούμενοι από … Λαγούς ψεκάζουν με φυτοφάρμακα τον φράχτη των συνόρων, ενώ στην πρωτεύουσα πρωτοστατούσης της Ιεράς Συνόδου δίνονται από τους Ιεράρχες οδηγίες για τον περιορισμό της … Σινικής επιδημίας, ενώ παράλληλα επικαλούμενη τας … Γραφάς ξεκαθαρίζει πως ουδεμία επιδημία μεταδίδεται από καλό Χριστιανό σε επίσης καλό Χριστιανό!

Όμορφα πράγματα, ξεκάθαρα, αμιγώς σουρεαλιστικά , τα οποία ουδόλως προβληματίζουν τους κρατικούς φορείς, αφού και στις δυο περιπτώσεις δεν έλαβε θέση προκειμένου να μην δυσαρεστήσει μέρος της κομματικής πελατείας της.

Οι εικόνες που έρχονται από Έβρο είναι ενδεικτικές πως σε μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής δημοκρατίας έχουν λόγο αλλά και ρόλο όλα τα εύοσμα «λουλούδια» που δρουν κατά βούληση δυσχεραίνοντας – ή μήπως συμπληρώνοντας;- το έργο των κρατούντων. Οι αντίστοιχες εικόνες της Ιεράς Συνόδου ευτελίζουν μεγαλοπρεπέστατα τη σοβαρότητα που πρέπει να διέπει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας. Διότι –συγγνώμη για το απόλυτο της γνώμης- και διαβάζοντας όλο το κείμενο-ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού απλά στερείται λογικής και δημιουργεί προβληματισμούς σχετικά με το πώς κατευθύνει πνευματικά και διανοητικά τους πιστούς με τέτοιου είδους θέσεις και απόψεις. Όσο για την υπουργό θρησκευμάτων, όχι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, αφού άλλωστε η καλλίγραμμη συνάδελφός  της μας διαβεβαίωσε πως μετάλαβε κανονικά και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας!!!

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ωστόσο την κουτοπόνηρη στάση της κυβέρνησης που την ίδια ώρα που τσεπώνει τα 700 μύρια από την Ε.Ε., όχι μόνο δεν στηλιτεύει την απαράδεκτη παθητικότητά της απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που και η ίδια δημιούργησε, αλλά δεν θέτει καν θέμα μετεγκατάστασής των προσφύγων, αφήνοντας να εκτονώνεται το εθνικιστικό μένος των υπερασπιστών των συνόρων στους «επαγγελματίες» του είδους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί